No products in the cart.
No products in the cart.
&WINE > Soort wijn > Rood > Pagina 2
De dieprood-paarse wijn barst van het rijke en rijpe fruit, maar zijn mooie mineraliteit geeft hem verfijning en elegantie. Sterk en zuiver in de neus met aroma’s van rode en zwarte bessen, kersen, kruiden en minerale tonen. Daar waar hij in de geur door zijn fruit en mineraliteit doet denken aan een Chinon, heeft de wijn door zijn gulle smaak meer weg van een Cabernet Franc uit Saint Nicolas de Bourgeuil. Mondvullend en wat vlezig van smaak met weelderig fruit en sappige zuren. Een volle, krachtige wijn met een elegante structuur.
Op zoek naar fruit? Dan zit je goed met deze Côtes du Rhône Le Rieu. Deze wijn zit boordevol rijp fruit, met een hint van zoethout in de afdronk. De balans is mooi, de stijl gul en zeer toegankelijk – een echte publiekslieveling.
Perfect voor elke gelegenheid, maar vooral bij een gezellige barbecue met vrienden. Geen reden om hem te laten ouderen… gewoon lekker nú van genieten! Serveertip: 16-18 graden Celsius.
Deze krachtige en fruitige Côtes du Rhône Villages wijn is een blend van Grenache (60%) en Syrah (40%), en rijpte 18 maanden in grote, oude Frans eikenhouten vaten van 500 liter. Het resultaat? Een wijn met aroma’s van rood en zwart fruit, afgerond met een fijne toets van vanille.
De smaak is rijk en vol, met stevige maar elegante tannines. Nu al heerlijk bij een mooi stuk geroosterd rundvlees, lamsstoof, chili of een kruidige Provençaalse schotel, maar met wat extra tijd op fles wordt deze wijn nóg ronder en zachter. Serveertip: 14–16 °C
Recent kreeg deze wijn van een bijzondere erkenning van twee sterren in de Guide Hachette des Vins 2024. De jury was onder de indruk van de geur van framboos, gekonfijte sinaasappel, panettone en subtiele rokerigheid. In de mond is hij krachtig en perfect in balans.
Deze wijn van zeer oude wijnstokken heeft aroma’s van rijk rijp zwart fruit, gevolgd door kruidigheid en een vleug mineraliteit. De zijden zachte tannines maken deze wijn soepel en elegant. Een echte parel voor feestelijke familiemaaltijden of een verfijnd gastronomisch diner. Denk aan diverse vlees – of stoof gerechten, paddenstoelen of gegrilde groenten. Serveertip: 16 tot 18 graden Celsius.
De wijn is intens in kleur, geur en smaak. De verleidelijke geur van framboos en viooltjes wordt ondersteund door wat geroosterde tonen. In de smaak is de wijn rijk en dik, met een complex en zeer intens karakter, zachte tannines en een fijne kruidigheid.
Deze stevige wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Syrah druiven. De druiven worden ’s nachts geoogst, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn 3 maanden op eikenhout, waardoor de wijn zachter en ronder wordt.
Cantine Fina Bausa Nero D’Avola is een 100% Nero d’avola die zijn naam ontleent aan Bausa, het district op Sicilië waar de wijnmakerij Cantina Fina is gevestigd en waar de wijngaarden liggen die nauw verweven zijn met de geschiedenis van deze familie. De wijn heeft 12 maanden houtlagering. Het is een geconcentreerde rode wijn, intens robijnrood van kleur, waarin de smaken van nero d’avola goed te herkennen zijn. De neus is intens en complex, met fruitige tonen (zwarte pruimen, zwarte kersen), specerijen, nootmuskaat en zelfs tabak. Droog en warm in de mond, maar met behoud van het fruitige karakter, met fluweelzachte en smaakvolle tannines die een zacht en aangenaam gevoel achterlaten. Klasse apart. Fantastisch voor bij uw wildgerechten.
Deze vegan Colombí is gemaakt van de Garnacha druif. Mooie rode kleur, zachte en zwoele smaken zonder tannines en een lange afdronk. Heerlijk bij geroosterde groenten uit de oven!
Deze frisse, stevige rode wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Tempranillo druiven. De druiven worden ‘s nachts geoogst, waarna de wijn op roestvrijstalen vaten vergist en rijpt. De wijn heeft een prachtige roodpaarse kleur met de aroma’s van rode bessen en kersen, aangevuld met aardse aroma’s. In de smaak is hij zwoel en sappig met rijpe kersen en ander klein rood fruit. Een soepele, fruitige wijn met zachte tannines en een mooie frisheid.
De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.
De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.
Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.
Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.
Diep donkere wijn en bakken vol met pik zwart fruit. Bosbes, braam, kers, maar ook gedroogd vlees, en zelf teriyaki saus en wat gerooktheid. Echt een wijn waar je op kan kauwen. Wat een klasse!