Winkelwagen (1)
Sluiten
-
Amalaya - Gran Corte
Aantal: 1 € 17,95
&WINE > Soort wijn > Rood > Argentinië
Volle geuren van bessen, kersen, verfijnde kruiden, eikenhout en vanille. Stevige en volle smaken van zwart fruit, tonen van kruiden, peper en vanille en pure chocolade en pruimen.
De Amalaya Tinto wordt grotendeels gemaakt van Malbec, aangevuld met andere blauwe druivenrassen. Na de vergisting worden de wijnen van verschillende druivenrassen geblend. Een klein deel van de wijn (25%) rijpt op vaten van Frans eikenhout. Hierdoor wordt de wijn zachter en ronder, zonder zijn fruitige karakter te verliezen. De helderrode wijn heeft uitnodigende aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen en ander rood fruit en een vleugje peper en specerijen. Vol en harmonieus van smaak, met tonen van rijp rood fruit, specerijen en hints van vanille. De afdronk is lang en verfijnd met fluweelzachte tannines.
Diepdonker van kleur met een intense concentratie van zwarte kersen, cassis en roodfruit-tonen. Daar doorheen vlecht zich een bouquet van kruiden. Deze complexe en krachtige Malbec is een perfecte match voor gegrild rood vlees zoals entrecote of biefstuk. Ook heerlijk bij wildgerechten zoals hertenbiefstuk of eend met een rijke saus. Voor een vegetarisch alternatief: probeer deze wijn met een ovenschotel van geroosterde groenten en kruiden of een risotto met paddenstoelen. Een kaasplank met oude kazen en licht gerookte kazen past ook uitstekend bij de diepe smaken van deze wijn.
Deze frisse en soepele Malbec komt van de hooggelegen wijngaarden van Bodegas Colomé. De wijn heeft een robijnrode kleur en zit vol aroma’s van zwart fruit en bosvruchten, zoals bramen. In de geur ontdek je ook bloemige tonen en kruiden zoals tijm. De smaak begint krachtig, is rijk en complex, maar blijft tegelijkertijd elegant. De fijne tannines zorgen voor een mooie structuur en de afdronk is lang en verfijnd. Deze Malbec is heerlijk bij gegrild rood vlees, zoals steak of lamskoteletten, en past ook goed bij wildgerechten of kruidige stoofschotels. Voor een vegetarische optie: combineer met geroosterde groenten zoals paprika, aubergine of paddenstoelen. Een selectie van oude kazen maakt de wijnbeleving compleet.