Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Pagina 4
De druiven van deze elegante Chardonnay komen van stokken met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Na de alcoholische fermentatie ondergaat deze wijn nog een malolactische omzetting, waarbij de scherpere appelzuren worden omgezet in mildere melkzuren. De smaak van de wijn krijgt daardoor een ronder, soepeler karakter, terwijl de frisse fruitaroma’s goed behouden blijven.
Na een rijping van 6 tot 12 maanden in roestvrijstalen tanks is deze wijn klaar om gedronken te worden. Groengele schakeringen die zo typisch zijn voor deze streek, met in de neus rijke aroma’s van groen fruit, bloemen en een beetje muskus. In de smaak van de wijn proef je de kalkrijke bodem, met veel mineraliteit, ziltigheid en uitstekende zuren. Een klassieke, elegante wijn, gemaakt om jong gedronken te worden.
De bleek lichtgele wijn heeft uitbundige aroma’s van citrus, frisse, groene appel en tonen van bloesem en sinaasappelschilletjes. Fris maar ook licht filmend van smaak met stuivende aroma’s van wit fruit, appel en bloesem en levendige zuren in de afdronk. Een wijn met een zuiver, elegant en verfijnd karakter.
De dieprood-paarse wijn barst van het rijke en rijpe fruit, maar zijn mooie mineraliteit geeft hem verfijning en elegantie. Sterk en zuiver in de neus met aroma’s van rode en zwarte bessen, kersen, kruiden en minerale tonen. Daar waar hij in de geur door zijn fruit en mineraliteit doet denken aan een Chinon, heeft de wijn door zijn gulle smaak meer weg van een Cabernet Franc uit Saint Nicolas de Bourgeuil. Mondvullend en wat vlezig van smaak met weelderig fruit en sappige zuren. Een volle, krachtige wijn met een elegante structuur.
Lichtzoete, biologische rosé van 100% Grolleau. Met de hand geoogst en koel vergist voor een frisse, fruitige smaak met tonen van rood fruit en bloemen. Elegant, sappig en perfect als aperitief of bij lichte gerechten.
Deze evenwichtige wijn van 100% viognier is gastronomisch geweldig mooi inzetbaar. De wijn heeft aroma’s van peer en honing. Proef de sensualiteit en textuur van de aroma’s, versterkt door een vleugje frisheid, waardoor de vanilletonen worden getemperd.
Bekroond met een Zilveren Medaille door de lezers van La Revue du Vin de France in 2024.
Deze krachtige en verfijnde Pouilly-Fuissé is gemaakt van biologische Chardonnay en heeft 9 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. De neus is complex met aroma’s van acacia-noten, vanille, citrus, amandel, hazelnoot en een subtiel rokerig randje. In de mond rijk, fris en elegant, met een lange, minerale afdronk. Nu al mooi om te drinken, maar de wijn heeft ook een bijzonder goed rijpingspotentieel. Zeer gastronomische wijn, ideaal bij gegrilde gamba's, coquilles of gevogelte in romige saus.
Bekroond met een Zilveren Medaille door de lezers van La Revue du Vin de France in 2024.
Deze krachtige en verfijnde Pouilly-Fuissé is gemaakt van biologische Chardonnay en heeft 9 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. De neus is complex met aroma’s van acacia-noten, vanille, citrus, amandel, hazelnoot en een subtiel rokerig randje. In de mond rijk, fris en elegant, met een lange, minerale afdronk. Nu al mooi om te drinken, maar de wijn heeft ook een bijzonder goed rijpingspotentieel. Zeer gastronomische wijn, ideaal bij gegrilde gamba's, coquilles of gevogelte in romige saus.
Deze biologische Mâcon-Chaintré schittert met een heldere, goudgele kleur en een briljante glans. In de neus ervaar je frisse tonen van abrikoos, perzik en mirabelle-kersen, verrijkt met een subtiele hint van hazelnoot en een vleugje witte bloemen. In de mond is de wijn zuiver, aromatisch en heerlijk verfrissend. Gemaakt van Chardonnay (met een hint Gamay) wat zorgt voor puurheid en frisheid in elke slok. Ideaal als aperitief en bij een verfijnd kaasplateau met jonge, belegen of romige kazen, lichte visgerechten en frisse salades.
Zoals men in het Frans zegt: Belle robe or clair, brillante. Nez plaisant, fruité, évoquant la noisette avec une touche de fleurs blanches. En bouche, un vin net et parfumé, très rafraîchissant.
Bij het openen van de fles komen uitnodigende aroma’s vrij van vers citrusfruit, delicate bloesem en een subtiele ziltigheid, perfect in harmonie met verfijnde briochetonen en een vleugje vanille. In de mond presenteert deze wijn zich fris en verfijnd, met een prachtige structuur en een zachte, elegante mousse.
De afdronk is indrukwekkend lang en aangenaam, gekenmerkt door frisse zuren en een subtiele hint van ziltigheid, die de smaak nog even voortzet. De Authentique is een schitterende keuze voor wie op zoek is naar een mousserende wijn met diepgang en finesse. Perfect voor speciale momenten of als begeleider van verfijnde gerechten.
De Cava Idilicum Brut wordt volledig gemaakt van macabeo druiven. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalksteen bodem. Dat zorgt voor een mooie frisheid in de wijn. De Idilicum Brut is een heerlijk frisse, zachte cava met subtiele toasttonen en fijne, elegante bubbels. In de neus verfijnde aromatische tonen van appel, citrus en wat brioche. Rond en zacht van smaak, met sappig fruit, lichte toastaroma’s, levendige zuren en een goed geïntegreerde mousse.
De Cava Idilicum Brut wordt volledig gemaakt van macabeo druiven. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en groeien in een wijngaard op 750 meter hoogte op een klei-kalksteen bodem. Dat zorgt voor een mooie frisheid in de wijn. De Idilicum Brut is een heerlijk frisse, zachte cava met subtiele toasttonen en fijne, elegante bubbels. In de neus verfijnde aromatische tonen van appel, citrus en wat brioche. Rond en zacht van smaak, met sappig fruit, lichte toastaroma’s, levendige zuren en een goed geïntegreerde mousse.
Deze mooie lichtroze Cava Rosé wordt volledig gemaakt van garnacha druiven. Tijdens de handmatige pluk worden de druiven uitgebreid geselecteerd op hun balans tussen rijpheid en frisse zuren. De druiven worden in de vroege ochtend geoogst om spontane gisting te voorkomen en de frisheid in de druiven te behouden. De Cava heeft intense aroma’s van rijpe zwarte bessen en kersen, aangevuld met bloemige en minerale tonen. In de smaak is hij fruitig met een licht zoetje, een zeer elegante bubbel en een aangename afdronk. Een sprankelende, frisse Cava om heerlijk van te genieten.
De wijn is intens in kleur, geur en smaak. De verleidelijke geur van framboos en viooltjes wordt ondersteund door wat geroosterde tonen. In de smaak is de wijn rijk en dik, met een complex en zeer intens karakter, zachte tannines en een fijne kruidigheid.
Deze stevige wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Syrah druiven. De druiven worden ’s nachts geoogst, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn 3 maanden op eikenhout, waardoor de wijn zachter en ronder wordt.