Bio

Klik voor filter Toont 17 - 24 of 24 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Bekijk als
Pagina
2
/ 2
  • Finca Fabian Verdejo

     8,95

    Dominio de Punctum is een jong wijnbedrijf dat volledig werkt volgens  biologische en biodynamische werkwijzen. Het bedrijf is in 2005 opgericht door de familie Fernández–Cifuentes, met als doel biologische en biodynamische wijnen te maken van hoge kwaliteit. Ze gaan hier mee terug naar de traditionele manier van wijnmaken in dit gebied, nog voordat de chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest in de wijngaarden werden ingevoerd. Met hun werkwijze streven ze naar wijnen die niet alleen opvallen door hun kwaliteit en delicate aroma’s, maar ook door hun zuivere, authentieke karakter. Puur natuur, en dat begint in de wijngaarden.

  • Le Cellier du Pic- A Grands Pas Carignan

     10,95
    De wijn heeft een granaatrode kleur. In de neus overvloedige aroma’s van rode bessen met discrete tonen van gebrande koffie en zoete specerijen. In de mond is het een sappige wijn met zijdezachte tannines. Wijn gemaakt zonder toevoeging van sulfieten. De Grand Carignan Vieilles Vignes is een ideale begeleider voor vleesgerechten, gegrilde groenten, kalfsvlees, moussaka, stoofpotjes, ovenschotels en barbecues.  
  • Lupi Reali – Trebbiano d’Abruzzo 2022

     8,95

    Knisperende frisfruitige droge witte wijn (biologisch) met veel limoen, meloen, witte bloemen en perzik in de geur. De smaak van de wijn is verbluffend: compact, geconcentreerd en aromatisch met frisse zuren die mooi in balans zijn. En dat typisch Italiaanse bittertje in de afdronk voor die extra diepgang.

  • Montrubí – La Peona

     18,95
  • Montrubí Durona Tinto 2018

     19,95

    Durona is de naam van het gebied op het landgoed van l’Avella waar de sumoll-druiven groeien. De wijn is een blend van sumoll met garnacha. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd, waarna ze onder koude temperaturen in grote foeders een schilweking ondergaan. Tijdens de vergisting blijft de wijn nog 45 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn zijn diepe kleur en krachtige aroma’s krijgt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.

    De wijn heeft een complexe neus met wilde bosvruchten, bosaardbeitjes en zoete specerijen, aangevuld met subtiele minerale tonen. De smaak is uitnodigend en verleidelijk, met tonen van rijp donker fruit, mediterrane kruiden en delicate vanille- en houttonen.  Door de wijn een paar uur van te voren te decanteren komen zijn delicate aroma’s nog beter tot zijn recht.

  • Montrubí Gaintus Radikal 2018

     21,50

    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 4 maanden verder in oude vaten van 300 liter.

    De wijn is krachtig in de neus, met aroma’s van rode bessen, zwarte kersen en een vleugje rozenbloesem. Uitnodigend en fris van smaak, met sappig fruit, zachte, ronde tannines een harmonieuze zuren. Een wijn die het karakter van deze bijzondere druif perfect weergeeft.

  • Niepoort – Espumante Água Viva 2017

     27,50

    Deze strogele wijn is sober en fris, maar tegelijkertijd complex en aromatisch met tonen van citrus. De smaak van de wijn is jong en strak, maar bevat ook zuren. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk.

  • Niepoort – Vinhas Velhas Branco 2018

     39,95

    Deze strogele wijn is sober en fris, maar tegelijkertijd complex en aromatisch met tonen van citrus. De smaak van de wijn is jong en strak, maar bevat ook zuren. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk.

Collectie: Bio