Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Bio
Na een korte schilweking worden de druiven geperst. Na de vergisting blijft de wijn nog 2 maanden in contact met de lies (dode gistcellen). Hierdoor krijgt de wijn meer complexiteit, en wordt hij ronder van smaak. De heldere, lichtgele wijn heeft aroma’s van vers fruit en bloesem met wat tonen van citroen- en sinaasappelschilletjes. In de smaak is hij rond en zacht, met levendige zuren en een mooie mineraliteit.
De druiven groeien in de wijngaarden rondom het plaatsje Cesseras, waar het wijnhuis is gevestigd. Het warme klimaat en de gunstige ligging ten opzichte van de zon zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen rijpen. De bodem bestaat uit klei en zandsteen en is rijk aan kalk. Dit zorgt voor een mooie frisheid in de wijn.
Een heerlijk sappige blend van twee Mediterrane druivenrassen. De druiven worden zacht geperst, waarna de twee rassen afzonderlijk van elkaar vergisten. De neus is expressief met aroma’s van peren, citroen en amandelbloesem, aangevuld meet opwekkende tonen van anijs en bijenwas en vuursteen. Vol van smaak met frisse zuren en sappige tonen van abrikoos en citrus. Een wijn met de Franse zon in zich!
De wijn heeft een diepe, heldere robijnrode kleur. De geur van pruimen en kersen springen eruit, samen met tonen van kaneel. Een smaak met kracht, die tegelijkertijd verfijnd en gebalanceerd is, met smaken als zwarte bessen en pruim. De afdronk is kruidig en vol.
Deze strogele wijn is sober en fris, maar tegelijkertijd complex en aromatisch met tonen van citrus. De smaak van de wijn is jong en strak, maar bevat ook zuren. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk.
De druiven worden geoogst uit twee verschillende wijngaarden: Capestrano en Popoli. De hete zomertemperaturen van Capestrano zorgen voor structuur en volheid in de wijn, terwijl de koelte en de stenige bodem van Popoli zorgen voor finesse en geurigheid. Spontane vergisting verbindt alle elementen en zorgt voor een wijn die zowel volheid als elegantie biedt, en een duidelijke weerspiegeling van het terroir is.
Robijnrood met aroma’s van klein fruit, drop en zoete specerijen.
De druiven worden zorgvuldig geoogst, waarna ze worden overgedaan in granieten tanks om de vergisting met de schilletjes en de pitjes te ondergaan. Na de vergisting worden de druiven met de voeten geperst. De jonge wijn rijpt in inox-vaten, en blijft langere tijd in contact met de ‘lies’ (dode gistcellen) om de wijn ronder te maken en meer complexiteit te geven. Het resultaat is een donkere paarsrode wijn met aroma’s van rood fruit, zure kersen en cassis, aangevuld met wat kruidigheid en menthol. De wijn is krachtig en vol van smaak met rood en donker fruit, ronde tannines en frisse zuren. Een perfecte begeleider van een mooie maaltijd.
Deze helder goudgele wijn heeft uitnodigende aroma’s van vers fruit, bloesem en citrus. In de mond intens en rond van smaak met tonen van wit fruit en citrus. Een rijping op de lies maakt de wijn zacht en rond en geeft hem extra verfijning.
Een schitterende roze kleur en zowel in smaak als in geur die typische Languedoc stijl die zo herkenbaar is. De druiven, die afkomstig zijn uit Minervois, worden op biologische wijze verwerkt wat resulteert in een rosé met veel klein rood fruit, een licht zoetje en viooltjes. Perfect voor de zomerse dagen, klassiek gemaakt en verfrissend om te drinken.