Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
Niepoort maakt deze geweldige, ongefilterde Ruby port met trots van Vintageport waardige druiven. De Crusted heeft het karakter van een Ruby port. Hij heeft een intense, donkerrode kleur. Een enorme concentratie aan kersenfruit, pure cacao en kruidigheid spatten het glas uit. De neus is complex met aroma’s van donkere pruimen, kersen en een vleugje mint. De krachtige smaak wordt gevolgd door fluwelen tannines. Decanteren is ons advies, maar gooi het depot niet weg: “peper” je steak ermee in en blijf genieten!
De Niepoort Ruby Dum is bedacht door de Portugese kunstenares Regina Pessoa, en is samen met de ‘Rabbit Dry White’ en de ‘Tawny Dee’ geïnspireerd door karakters uit Alice in Wonderland. De Ruby Dum vormt samen met de Tawny Dee een identieke tweeling, die beiden volledig van karakter verschillen. Ze zijn gemaakt van dezelfde druivenrassen uit dezelfde oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. De Ruby Dum rijpt 3 jaar lang op grote eikenhouten vaten, waardoor het hout nauwelijks invloed heeft op de smaak en hij zijn jonge, fruitige karakter behoudt. Deze donkerrode port heeft levendige aroma’s van vers zwart fruit, aangevuld met tonen van donkere chocolade en een verfijnde mineraliteit. Fruitig, geconcentreerd en elegant, en daardoor zeer toegankelijk.
Niepoort Vintage 2005 is wederom een ‘Classic Niepoort Vintage’ vanwege de ultieme balans tussen concentratie en elegantie. Delicate en verfijnde jaargang met genoeg potentie om minimaal nog 10 jaar mee te gaan. Vintage Port is een Ruby van één jaargang. Lees hier meer over het grote verschil met een Colheita Port.
Niepoort Vintage 2003 is wederom een ‘Classic Niepoort Vintage’ vanwege de ultieme balans tussen concentratie en elegantie. Delicate en verfijnde jaargang met genoeg potentie om minimaal nog 10 jaar mee te gaan. Vintage Port is een Ruby van één jaargang. Lees hier meer over het grote verschil met een Colheita Port.
Niepoort Vintage 2000 is wederom een ‘Classic Niepoort Vintage’ vanwege de ultieme balans tussen concentratie en elegantie. Delicate en verfijnde jaargang met genoeg potentie om minimaal nog 10 jaar mee te gaan. Vintage Port is een Ruby van één jaargang. Lees hier meer over het grote verschil met een Colheita Port.
Deze heerlijke Vermut uit Jerez wordt gemaakt van een blend van geouderde wijnen van Palomino Fino en Moscatel druiven. De wijnen rijpen ruim 4 jaar op hout, waarna ze worden geblend. Aan deze blend worden verschillendde smaakcomponenten toegevoegd, waaronder sinaasappel- en citroenschilletjes, kruidnagel en alsem, die de vermut zijn kenmerkende licht bittere tonen geeft. Helder en licht van kleur met fruitige aroma’s van de Moscateldruiven, aangevuld met kruidige tonen. Intens en zacht-zoet van smaak met tonen van kruidnagel en tijm , en met het voor vermut zo karakteristieke bittertje.
Niepoort maakt deze geweldige, ongefilterde Ruby port met trots van Vintageport waardige druiven. De Crusted heeft het karakter van een Ruby port. Hij heeft een intense, donkerrode kleur. Een enorme concentratie aan kersenfruit, pure cacao en kruidigheid spatten het glas uit. De neus is complex met aroma’s van donkere pruimen, kersen en een vleugje mint. De krachtige smaak wordt gevolgd door fluwelen tannines. Decanteren is ons advies, maar gooi het depot niet weg: “peper” je steak ermee in en blijf genieten!
Deze heerlijke Vermut uit Jerez wordt gemaakt van een blend van geouderde Oloroso en Pedro Ximénez sherry waaraan 27 smaakcomponenten worden toegevoegd, waaronder sinaasappel- en citroenschilletjes, kruidnagel en alsem, die de vermut zijn kenmerkende licht bittere tonen geeft. Schitterend goudbruin van kleur met rijke aroma’s van gedroogd fruit, noten en kruiden. Vol en zacht-zoet van smaak, maar mét het voor vermut zo karakteristieke bittertje.
De Antique Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 30 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.
De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij fluweelzacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans tussen zoet en frisse zuren.