Cart (1)
Close
Deze frisse, stevige rode wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Tempranillo druiven. De druiven worden ‘s nachts geoogst, waarna de wijn op roestvrijstalen vaten vergist en rijpt. De wijn heeft een prachtige roodpaarse kleur met de aroma’s van rode bessen en kersen, aangevuld met aardse aroma’s. In de smaak is hij zwoel en sappig met rijpe kersen en ander klein rood fruit. Een soepele, fruitige wijn met zachte tannines en een mooie frisheid.
Deze biologische Verdejo uit La Mancha wordt op 800 meter hoogte verbouwd en ‘s nachts geoogst voor maximale frisheid. Met aroma’s van citrus, peer en lichte tropische tonen biedt deze wijn een levendige zuurgraad en een lange afdronk. Perfect bij gerechten met limoen, zoals vis-taco’s of gegrilde kip. Serveertip: 8°C.
De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.
De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.
De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.
De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.
Het paradepaardje van Greywacke, door James Suckling beoordeeld met een 26e plek in de ranglijst van beste Nieuw-Zeelandse wijnen. Diepgang, complexiteit en lengte, lengte, lengte. Een wijn die gemakkelijk mee kan doen aan de wereldtop van Chardonnay. Kan nog even blijven liggen maar je kan ‘m ook vooral lekker opdrinken.
Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.
Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.
Een typische Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc die tegelijkertijd niet typisch is. Hij stuift je glas uit, maar met een finesse en elegantie die je weinig tegenkomt. Rijpe tonen van kiwi, passievrucht, mango en gemaaid gras, en een zuurgraad die perfect in balans is. Lekker als aperitief of bij een zomerse fruitsalade.
Deze ‘wilde’ Sauvignon heeft spontane vergisting ondergaan met inheemse gisten in oude Franse vaten en een groot deel heeft malolactische omzetting ondergaan. Het resultaat is intrigerende wijn, met in de neus abrikozenjam, buxus, vanillecake en een duidelijke kruidigheid. De textuur is zacht en rond, met prachtige zuren en veel sappig steenfruit. Gastronomisch breed inzetbaar.
De Amarone 3 Cru dankt zijn naam aan de druiven die afkomstig zijn uit 3 verschillende Cru wijngaarden. Elk weer gemaakt met de juiste blend en van druivenstokken die minstens 30 jaar oud zijn. Na de oogst worden de druiven enkele maanden gedroogd en daarna pas geperst en gevinifieerd. Na een rijping van maar liefst 36 maanden op eikenhout is een een explosie van rijpe geuren en smaken. Barstend veel amarene kers en ander donker fruit. Een krachtig glas wijn zonder te alcoholisch te zijn met een oneindig lange afdronk.
Krachtige en levendige Amarone met aroma’s van rijpe zwarte bessen, gedroogd fruit en geroosterde specerijen. In de mond fluweelzacht, intens en lang aanhoudend en een perfect evenwicht tussen rijkdom en frisheid. Heerlijk bij stoofgerechten, wild, langzaam gegaard vlees, een mooi gerecht van de grill of BBQ of een heerlijk stuk Parmezaanse kaas.
Eerder werd deze wijn al uitgeroepen tot Beste Amarone bij de Decanter World Wine Awards (2012), won goud bij de International Wine Challenge (2015) en bij Merano (2018), en ontving wereldwijd meerdere 90+ scores.
Diep donkere wijn en bakken vol met pik zwart fruit. Bosbes, braam, kers, maar ook gedroogd vlees, en zelf teriyaki saus en wat gerooktheid. Echt een wijn waar je op kan kauwen. Wat een klasse!
We proeven aardbeien, kersen en zelfs wat chocola maar voornamelijk heel veel fruit. Hij heeft niet op houten vaten gerust, dus de wijn is lekker licht en fruitig gebleven, aromatisch en zacht. Uitstekend om licht gekoeld in de zomer te serveren.
Deze Valpolicella doet denken aan een Superiore: gul, zuiver fruit en structuur, maar zonder houtrijping. Een wijn die moeiteloos overeind blijft aan tafel – van antipasti tot een stevig hoofdgerecht. De combinatie van Corvina, Corvinone, Rondinella, Merlot en Croatina levert een wijn die medium-bodied is, soepel in de mond en toch gestructureerd, met tonen van zwarte peper, donkere kersen en een fijne afdronk.
Heerlijke wijn bij pasta met vleessaus, gegrild of geroosterd vlees, vitello tonnato, spinazie-soufflé, salami, koude varkenswaren of steak tartaar.
Deze Pinot Grigio is alles wat je zoekt in een witte wijn: aromatisch, sappig en vol van smaak. De druiven komen uit het oosten van Verona, waar ze groeien op vulkanische grond met kalk – een combinatie die zorgt voor frisheid én karakter.
In het glas proef je rijpe, ronde fruitsmaken en een bloemige geur. De wijn is verrassend intens, maar blijft licht en doordrinkbaar. Perfect als aperitief, maar ook een schot in de roos bij Aziatische gerechten of een stukje gegrilde vis.