Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Mousserend
De Blanc Pescador is één van de wijnen die Perelada maakt als hommage aan de zee. De druiven groeien in wijngaarden dicht langs de kust. Ze profiteren van de verkoelende zeewind die ervoor zorgt dat ze hun frisse zuren behouden en altijd een vleugje ziltigheid in zich hebben.
Na de eerste vergisting start een spontane tweede vergisting, die de wijn een heerlijk, sprankelend karakter geeft. De Blanc Pescador is aromatisch maar delicaat, met rijp sappig fruit, citrus en mooie minerale zilte tonen. Intens van smaak, maar door zijn levendige zuren en zijn lichte mousse ook heerlijk lichtvoetig van karakter.
De Cuvée Éclat Brut heeft een heldere, lichtgoude kleur en een elegante neus die doet denken aan toast en brioche. De smaak is breed en vol, met een zachte mousse en goede zuren die het geheel in balans houden. Deze Premier Cru Champagne is samengesteld uit Meunier, Pinot Noir en Chardonnay, allemaal gelijk verdeeld, en grotendeels van de oogst van 2018 in combinatie met reservewijnen uit 2017 en 2016.
Het rijpingsseizoen van 2011 was erg afwisselend, maar het resultaat waren druiven met perfecte harmonie en balans. Het dégorgement vond plaats in juni 2020. Een opvallend mooie frisheid en rondeur karakteriseren deze champagne. In de neus aroma’s van bloemen, honing, geroosterde noten en brioche. Vol van smaak en zeer complex, met tonen van zuivel, rijp fruit, honing en geroosterd brood. In de afdronk opvallende zilte tonen en frisse, levendige zuren. Een spannend glas met een enorm rijpingspotentieel.
Deze Cuvée 747 biedt een prachtige lichtgele kleur met gouden schakeringen. In de neus komen florale aroma’s naar voren, samen met tonen van brioche. De smaak is levendig en karaktervol, met een frisse en lange afdronk en subtiele bitterheid. Deze Extra Brut heeft een dosering van slechts 1,5 g/l en rijpte zorgvuldig in grote houten vaten, zonder filtratie of klaring. Het wijnhuis heeft 186.372 flessen, 9.002 magnums en 400 jeroboams geproduceerd.
Perfect om te serveren bij 10°C, en prachtig te combineren met verfijnde gerechten zoals zeevruchten, foie gras, smaakvolle gevogelte of een tomme de brebis. Deze cuvée komt optimaal tot zijn recht tussen 2024 en 2036, en biedt een ongeëvenaarde ervaring voor liefhebbers van verfijnde champagnes.
Geweldig zuivere champagne waar je veel in kan ontdekken. In de neus komen we frambozen, vanille, brioche, kruiden en een botertje tegen. De bubbels zijn mooi zacht en in de mond komt de overweldigende zuiverheid terug. De afdronk sluit goed aan met gerijpte tonen, maar biedt voldoende frisheid voor een mooie balans.
De druiven van deze funky wijn komen uit Vinho Verde, een gebied dat grenst aan de Douro en dat bekend staat om z’n licht sprankelende, frisse wijnen met laag alcoholgehalte. De NatCool Drink Me Branco is, typisch voor deze streek. licht en sprankelend, maar is tegelijkertijd bijzonder. Het is namelijk een zogenaamde PetNat, oftewel Pétillant Naturel. Dit is een licht mousserende wijn die een eerste vergisting ondergaat en dan met een klein beetje restsuiker en wat gistrestanten wordt gebotteld, waarna de wijn een tweede vergisting ondergaat in de fles. Daar komen de bubbels vandaan. Anders dan bij bijvoorbeeld Champagne vindt er bij PetNat geen dégorgement plaats: je drinkt de wijn direct zoals hij in eerste instantie de fles in ging.
Door de tweede vergisting op fles krijgt de wijn extra structuur en complexiteit. In de geur is ‘ie verleidelijk, kruidig, met veel citrus en in de smaak vind je vers fruit, toast en amandelen. De zuren geven een prachtige balans aan dit speelse aperitief.
Door het beetje restsuiker en de gistcellen die mee de fles ingaan krijgt de wijn een troebel uiterlijk. Dit is volkomen natuurlijk, maar daardoor is het wel zo handig om voor het openen de fles voorzichtig op z’n zijkant te rollen zodat alle componenten goed integreren.
Een mousserende wijn, net als Champagne gemaakt volgens de méthode traditionnelle. De druiven groeien in wijngaarden met een zandbodem, die ze een natuurlijke hoge zuurgraad meegeeft. Ze worden geoogst op het moment dat de suikers en zuren perfect met elkaar in balans zijn. De jonge basiswijn ondergaat een tweede vergisting op de fles, waardoor hij een mooie mousse en zachte, complexe tonen ontwikkelt. Tijdens deze tweede vergisting worden de flessen regelmatig met de hand gedraaid. Na de dégorgement (het verwijderen van de dode gistcellen) worden geen suikers aan de wijn toegevoegd. De wijn is heerlijk fruitig, elegant en harmonieus, met frisse tonen van vers citrusfruit en een vleugje toast. Puur en zuiver van smaak, met een mooie zachte mousse.