Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Rood > Pagina 3
De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de druiven voorzichtig in kleine kistjes van max. 12 kg worden gelegd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De verschillende druivenrassen worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open bakken onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden op vaten van Frans eikenhout.
De intens donkerpaars gekleurde wijn heeft aroma’s van uitbundig rijp zwart fruit, aangevuld met uitgesproken tonen van specerijen zoals kruidnagel en kaneel en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn zwoel en rijk met veel dik, geconcentreerd zwart fruit, donkere chocola en kruiden. De afdronk is lang en geconcentreerd.
De zinfandel-druif groeit vooral in Californië maar ook in Italië, waar hij primitivo wordt genoemd. De druiven voor deze wijn komen van wijnboeren in Mendocino County, die met net zoveel respect voor hun land en hun druiven werken als de Hess Family zelf. Mendocino County ligt aan de noordzijde van de Californische kust en heeft een Mediterraan klimaat met veel zon en warmte, maar ook koele nachten. Dat zorgt voor door en door rijpe druiven met een mooie frisheid en elegantie.
De wijn is een blend van zinfandel met een vleug petite sirah, die de wijn meer frisheid en structuur geven. Aroma’s van sappige granaatappel en bramen worden aangevuld met rijke tonen van bosbessentaart, frambozen, rode kersen en zoete specerijen en kruiden. Een houtrijping op 1-2 jaar oude vaten van Frans eikenhout maken de tannines zacht en rond en geven de wijn een fluweelzachte, romige afdronk.
De donkergekleurde wijn heeft de voor de cabernet sauvignon uit deze regio kenmerkende aroma’s van rood fruit, zoals kersen en wilde frambozen, aangevuld met blauwe bessen aroma’s van de malbec en tonen van vanille, cassis, romige chocolade, caramel en wat kruidigheid. Krachtig en complex, maar met een mooie elegantie.
De wijn heeft een dieppaarse kleur met geur en smaak van zwarte bessen, vanille en kruiden. Sappige aandronk. De afdronk is lekker lang, eerst wat drogend en dan juist loopt het water in de mond in afwachting van een hapje of een volgende slok.
De wijn heeft een donkere robijnrode kleur met hout/toast-tonen en de geur en smaak van zwart fruit als zwarte bessen/cassis en pruimen. De afdronk is pittig kruidig en doet denken aan gember en zwarte peper.
Zacht en gestructureerd van karakter, met aroma’s van sappige kersen, bramen, bessen en pruimen, aangevuld met subtiele tonen van donkere chocolade en wat mediterrane kruiden. De afdronk is lang, met zachte tannines en een mooie frisheid. Drink hem licht gekoeld, dan komt zijn fruitige karakter nog beter tot zijn recht.
Een intense robijn rode kleur en diepe complexe aroma’s van rijp fruit met een mooie geïntegreerde houttoets. Elegante en krachtige smaak met een lange en verleidelijke afdronk.
De rode Rapariga da Quinta is een mooie volle, rijpe wijn. De houtopvoeding geeft hem een verleidelijk vleugje vanille, wat gebrande koffie en chocolade. Aroma’s van zwarte bessen, de zachte tannines en de juiste zuurgraad maken het tot een wijn die nu al op dronk is, maar ook prima nog 5 jaar mee kan.
De Corte Fiore is een intense wijn, gemaakt volgens de Appassimento-methode. De laat geoogste druiven worden in kratjes in een goed geventileerde ruimte gelegd, waar ze gedurende een aantal maanden indrogen. Hierdoor krijgen de druiven een enorme aroma- en suikerconcentratie.
In de neus aroma’s van wilde kersen en gedroogde pruimen. Krachtig en vol van smaak, met intense aroma’s van rijp rood en donker fruit, omhuld door fluweelzachte tannines. Ondanks zijn volle karakter heeft de wijn een prachtige elegantie.
De wijn geurt naar klein bosfruit, rode besjes, wilde aardbeien en bramen en is mondklotsend sappig en met een lichte toets tabak achter het fruit. Krachtige smaak met prachtige, expressieve zuren.
In de wijngaarden van Robert Vic wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt om zo het karakter van de druif en de terroir zoveel mogelijk te behouden. Deze Merlot is vol en rijk van karakter, met aroma’s van rijp donker fruit, cassis, pruimen en tonen van zoete specerijen en chocolade. Rijpe, zachte tannines en een elegante afdronk maken deze wijn tot een smaakvol, veelzijdig glas.
De Les Magiciens Rouge is een blend van grenache, cinsault en cabernet sauvignon. De grenache en cinsault maken de wijn lekker rond en zacht van smaak, de cabernet sauvignon geeft hem zijn stevigheid en structuur. Een rijke, volle wijn met aroma’s van rijp donker fruit, wat kruiden en zoete specerijen, eindigend in een fijne afdronk met subtiele zuren en zachte tannines.