Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Pagina 14
De Classic Oloroso wordt na de vergisting versterkt tot een hoger alcoholpercentage, en rijpt dan zonder florlaag gedurende 6 jaar in het solerasysteem. Doordat de wijn niet door een florlaag tegen zuurstof wordt beschermd ondergaat de wijn een oxidatieve rijping, waarbij hij donkerder van kleur wordt en oxidatieve tonen ontwikkelt.
Deze donkergekleurde sherry heeft warme, complexe aroma’s van noten en gebrande caramel. Zacht en warm van smaak met ronde tonen van noten en caramel. De afdronk is lang en elegant met frisse, droge nuances.
De Classic Pedro Ximénez wordt gemaakt van zeer rijpe pedro ximénez-druiven met een hoog suikergehalte. De vergisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen. Hierdoor behoudt de wijn een deel van de natuurlijke suikers. Daarna rijpt de wijn 10 jaar lang volgens het tradionele solerasysteem.
De donkerkleurige sherry heeft rijke aroma’s van zoete druiven en rozijntjes. In de smaak is hij zacht, rond en zoet met tonen van ingedroogde druiven, rozijnen en wat chocolade. De afdronk is zacht en elegant met een opvallende frisheid. Een zoete wijn met een prachtige balans en verfijning.
Deze heerlijke Vermut uit Jerez wordt gemaakt van een blend van geouderde Oloroso en Pedro Ximénez sherry waaraan 27 smaakcomponenten worden toegevoegd, waaronder sinaasappel- en citroenschilletjes, kruidnagel en alsem, die de vermut zijn kenmerkende licht bittere tonen geeft. Schitterend goudbruin van kleur met rijke aroma’s van gedroogd fruit, noten en kruiden. Vol en zacht-zoet van smaak, maar mét het voor vermut zo karakteristieke bittertje.
Deze heerlijke Vermut uit Jerez wordt gemaakt van een blend van geouderde wijnen van Palomino Fino en Moscatel druiven. De wijnen rijpen ruim 4 jaar op hout, waarna ze worden geblend. Aan deze blend worden verschillendde smaakcomponenten toegevoegd, waaronder sinaasappel- en citroenschilletjes, kruidnagel en alsem, die de vermut zijn kenmerkende licht bittere tonen geeft. Helder en licht van kleur met fruitige aroma’s van de Moscateldruiven, aangevuld met kruidige tonen. Intens en zacht-zoet van smaak met tonen van kruidnagel en tijm , en met het voor vermut zo karakteristieke bittertje.
Dit is een blend die de precisie van de wijnmaker laat zien. Een wijn met een grote lengte, veel vers citrus en tropisch fruit, goede balans tussen het fruit en de zuren. Opwekkende wijn die toegankelijk is voor iedereen!
In deze reserva vormen de body door het houtgebruik en de rijpheid van het fruit een mooie combinatie. Krachtige wijn die ruikt naar limoen zest, rijpe gele appel, rijpe perzik en vanille. De zuren brengen balans in het geheel. Deze wijn komt goed tot zijn recht op tafel.
Deze Moscatel de Sétubal is een versterkte wijn, waaraan tijdens de vergisting wijnalcohol is toegevoegd. De wijn rijpt 3 jaar op houten vaten, waardoor hij een nog complexer karakter krijgt. De geur van sinaasappelschil, rozijnen en honing komt je tegemoet. Een wijn om echt even voor te gaan zitten! Heerlijk bij een kaasplankje met zachte kazen zoals Munster en Epoise en ook harde grot-kazen.
Dit is een typische droge rosé voor een zwoele zomeravond: vol met aroma’s van aardbeien, frambozen en een hint van kruiden. Goed gekoeld serveren.
Een heerlijk zachte wijn die mooi is als aperitief of bij salades met gegrilde witte vis of kip.
In de geur aardbeien, framboos, bramen en fijne groene kruiden. Frisse, soepele wijn die een groot publiek aanspreekt met zijn aangenaam elegante karakter.
De krachtpatser van deze serie. Door het contact met eikenhout een kruidig en zwoel karakter. In de geur rijpe zwarte kersen en gestoofd fruit. Drink deze wijn in combinatie met rijke gerechten maar is op zichzelf ook een feestje!
Een volle, intense Malbec gemaakt van druiven uit de Calchaqui Vallei. De dieprode wijn heeft verleidelijke aroma’s van zongerijpt zwart fruit, kruiden, pruimen en een vleugje peper. De smaak is krachtig en rijk met tonen van rijpe pruimen, chocolade en een fijne kruidigheid. De zijdezachte, rijpe tannines geven de wijn een aangenaam, toegankelijk karakter.
Deze Torrontés heeft een exotisch aroma met een frisse afdronk en mooie mineraliteit. Zeer aromatisch met geuren van rozenwater, sinaasappelbloesem en groene kruiden. De wijn is wat strakker en mineraliger dan de gemiddelde Torrontés, door de extreem hoge ligging (2600 tot 3100 meter) van de wijngaarden waar de druiven verbouwd worden.
De opbrengst van de wijngaarden waarin de trebbiano-druiven groeien ligt ver onder de maximaal toegestane opbrengst in de Abruzzen. Het resultaat is een wijn met een hoge concentratie van aroma’s en smaken, elegantie, en levendige tonen van rijp fruit, witte bloemen en vuursteen.
De wijn is intens in kleur, geur en smaak. In de neus heeft hij verleidelijke aroma’s van rijpe donkerrode bramen, kersen, zoet gedroogd fruit zoals vijgen en abrikozen, wat custard en nootmuskaat. Vol en zacht van smaak met fijne houttonen en een dikke smaak van fruit, zoete tannines en specerijen en wat tonen van gekonfijte kersen en pruimen. Ondanks zijn kracht is de wijn elegant en harmonieus met een mooie zuurgraad, een goede structuur en een mooie lengte.
Sinds kort maakt Valserrano ook een ‘’semi Crianza’’. Deze onofficiële term wordt veel gebruikt voor een korter gerijpte wijn dan de Crianza. In dit geval gaat het om een kleine 8 maanden op Frans en Amerikaans eiken van 100% Tempranillo. Dit zorgt een verleidelijk karakter met specerijen, frisse groene kruiden en een lichte hint van vanille en toast. Toegankelijke Rioja voor elke dag!
Blanc de Noir betekent ‘witte wijn van blauwe druiven’. In dit geval gemaakt van de Spätburgunder. Een goede Blanc de Noir is heel licht van kleur en fris van smaak, aldus Paul Schäfer. Paul kiest ervoor om deze wijn niet op de schillen te laten weken, om zoveel mogelijk het frisse karakter van de wijn te laten spreken. Hier dus geen oranje/rosé zweem in het glas maar een mooie heldere groengele kleur. In de geur limoenschil, groene appel en witte bloemen. De smaak is heel fris, met een geweldige balans tussen zoet en zuur. Een verleidelijke, zachte en zeer drinkbare Blanc de Noir.