No products in the cart.
No products in the cart.
&WINE > Soort wijn > Pagina 12
De wijn is heel licht van kleur in het glas. Je proeft rood fruit zoals framboos en aardbei, viooltjes en een vleug amandel. Medium-body met zachte tannines en wel een zeer levendige frisheid. Ideaal bij pizza, pasta, charcuterie of een goed stuk kaas – en het liefst licht gekoeld in de zomer.
Deze prachtige nebbiolo is bloemig en lichtvoetig, met aroma’s van roos, viooltjes en rood fruit. De smaak is sappig, zacht en delicaat, met subtiele tannines en een elegante structuur.
Perfect bij charcuterie, kaas, geroosterde groenten, risotto met paddenstoelen, kip, rundvlees of zelfs rijke visgerechten. Deze is bedoeld om jong te drinken, maar behoud ook zijn karakter tot zo’n 5 à 6 jaar na de oogst.
Deze Arneis is een strogele wijn met aroma’s van bloesem, appel, peer, citroen en een hint van exotisch fruit. In de mond is hij fris en harmonieus, met fijne mineraliteit en een bittertje van amandel in de afdronk. Heerlijk als aperitief, maar ook top bij lichte visgerechten, pasta’s, verse kazen en salades. De wijn is heerlijk om jong drinken, maar heeft ook genoeg pit om nog een paar jaar later plezier van te hebben.
Deze Siciliaanse witte wijn is gemaakt van de inheemse Grillo-druif. Deze druif groeit nabij de kust en profiteert van de frisse zeewind. Dit resulteert in een levendige wijn met aroma’s van wit steenfruit en citrus, aangevuld met mediterrane kruiden en een subtiele ziltigheid. Een echte frisse doordrinker die perfect past bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren, en zomerse salades.
Voor de nieuwsgierige wijnliefhebber die net even verder wil proeven dan klassiek wit. La Peona is een natuurwijn met karakter, gemaakt van Xarel·lo en Xarel·lo Vermell. Geen poespas, geen toevoegingen – puur sap, met liefde en geduld gemaakt.
Je ruikt kweepeer, munt en citroenverbena. In de mond is hij tegelijk fris en hartig, met een klein bittertje dat blijft prikkelen. Denk aan zonnige kruidenvelden en lange tafels buiten.
Vegan | Natuurlijk ongefilterd | Spannend
Deze witte wijn komt uit het hart van Catalonië en is allesbehalve standaard. Gemaakt van Macabeo van oude stokken (geplant in 1994), deels vroeg, deels laat geoogst – dat zorgt voor een prachtige balans tussen frisheid en diepte.
Een vleugje perzik, gember en dennennaald in de neus, gevolgd door een zachte, mineralige smaak met een fijne kruidigheid. De vier maanden rijping op Frans eiken geven de wijn nét dat beetje extra elegantie.
Perfect bij Mediterrane gerechten zoals geroosterde bloemkool met tahin of dorade met venkel en citroen.
De WHITE is volledig gemaakt van Xarel-lo, een inheems druivenras dat in dit gebied vooral wordt gebruikt in mousserende wijnen (Cava). Maar steeds meer wijnmakers ontdekken dat stille wijnen van deze druif zeer interessant kunnen zijn, met soms zelfs een enorm rijpingspotentieel. De wijn is jong en levendig van karakter met zoete, kruidige tonen van de venkelknol en het groen van de venkel en aroma’s van frisse groene appels, peer, ananasschil en wat tonen van jasmijnbloesem. In de smaak is de wijn rond en zacht met intense fruittonen, een spannende kruidigheid en een frisse, opwekkende mineraliteit.
De mooie goudgele wijn heeft heerlijke bloemige aroma’s van amandelbloesem en acacia in combinatie met mediterrane kruiden zoals salie, rozemarijn en tijm. De wijn is vol en warm van smaak met fris fruit en vegetale tonen. De afdronk is lang en verfrissend, met het zo bekende Italiaanse bittertje op het eind. Een wijn met een perfecte balans tussen zongerijpt fruit en frisse tonen.
De mooie goudgele wijn heeft heerlijke bloemige aroma’s van amandelbloesem en acacia in combinatie met mediterrane kruiden zoals salie, rozemarijn en tijm. De wijn is vol en warm van smaak met fris fruit en vegetale tonen. De afdronk is lang en verfrissend, met het zo bekende Italiaanse bittertje op het eind. Een wijn met een perfecte balans tussen zongerijpt fruit en frisse tonen.
In de geur citrus, rijpe peer en een hint van natte steen. De smaak is sappig en fris, met een zachte textuur, levendige zuren en een lichte, minerale afdronk. Typisch Swartland wit: zuiver, energiek en loepzuiver gemaakt. Heerlijk bij lichte gerechten, salades, gegrilde vis of zachte kazen. Ook perfect als huiswijn met karakter.
Net als zijn witte broertje is Swartland Red van Kloof Street goed uitgebalanceerd, fris en soepel drinkbaar. Typisch mediterrane blend van syrah met enkele andere Rhônedruiven geoogst van verschillende bodems in dit deel van Swartland.
Aroma’s van viooltjes, specerijen en paars fruit. Door duidelijke maar vriendelijke tannines en een frisse lange afdronk past deze wijn prima aan tafel. Op zijn best op 16 to 18 °C.
Chenin blanc doet het al heel lang goed in Swartland en vormt dan ook de basis van Old Vines. Er worden kleine hoeveelheden mediterrane witte druiven als grenache, clairette, viognier en semillon gris toegevoegd voor de juiste balans en complexiteit. Deze wijn geeft smaak aan de schistbodems van Kasteelberg, het graniet van de Paardeberg en de ijzerhoudende heuvels ten westen van Malmesbury.
De wijn komt 11 maanden op krachten in Franse eiken vaten, 20% nieuw, om daarna te worden gebotteld.
De aroma’s zijn verfijnd en uitnodigend, met tonen van rijp groen citrusfruit, perzik, amandel en een vleugje kruidnagel, aangevuld met specerijen die doen denken aan kersttijd. Deze wijn past prachtig bij gerechten zoals geroosterde kip met citroen en tijm, gegrilde witvis, of een romige risotto met paddenstoelen. Voor kaasliefhebbers is een milde brie of zachte geitenkaas een uitstekende keuze.
Syrah (of shiraz) is de meest gebruikte druif van Mullineux. Bekend van meer esoterische wijnen uit het noordelijk Rhônegebied, heeft deze druif bewezen zich uitstekend te handhaven in Swartland en daar uiting te geven aan de verweerde leisteen en granietbodems. Syrah heeft 11 maanden gerijpt op eikenhouten Franse vaten. Ongefilterd gebotteld.
Deze Syrah heeft noten van kruidige citrusrasp, geraffineerd zwart fruit, viooltje en lelie. Elegant met zijdezachte textuur, in balans met een frisse natuurlijke zuurgraad. Soepele tannines in de afdronk. Op zijn best zo’n 3-5 jaar na botteling.
De Batuta is een complexe, elegante wijn, met een intense smaak van bosvruchten, zwarte bessen, subtiele vanilletonen en een lichte kruidigheid. Naarmate de wijn in het glas zit komen er meer kruidige aroma’s naar voren van zwarte peper en kruidnagel. Ondanks zijn jonge leeftijd maakt hij indruk met zijn harmonieuze karakter en zijn verfijnde, zeer lange en verleidelijke afdronk. Een wijn die zich in de komende jaren prachtig zal ontwikkelen.