Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Shop
De Signatur is voor Paul dé wijn waarmee hij het karakter van de Ahr kan laten zien. Hij gebruikt hier namelijk druiven van alle bodems: vulkanisch, löss, loam en leisteen. De Signatur rijpt 12 maanden op eiken waarvan 40% op fuder en 60% op barrique. De neus doet denken aan verse rode bessen, aardbeien maar ook een aards karakter van paddenstoelen. In de smaak krachtig maar niet log, een prachtige diepgang met rijpe tannine van het houtgebruik. De perfecte balans zorgt hier voor ultiem drinkplezier!
Een lichtvoetige wijn met duidelijk mineraliteit door zijn aanplant op leisteen. Elegant in geur met duidelijk wit fruit en groene tonen (asperge). Zeer geschikt als aperitief.
Een goed voorbeeld van wat de Pinot-druiven in dit wijngebied kunnen doen. Dat is het idee achter deze mooie blend van weißer burgunder met chardonnay. De druiven groeien in de Eselspfad, Honigberg en Goldberg wijngaarden langs de Weth and Welz rivieren. Deze wijngaarden hebben één belangrijke overeenkomst: de bodem bestaat uit kalksteen, die de wijnen hun kenmerkende frisse, minerale karakter geeft. De druivenstokken zijn 15-22 jaar oud.
Na de oogst worden de chardonnay-druiven deels met hele trossen geperst; de weißer burgunder-druiven ondergaan een korte schilweking. Het sap wordt overgedaan in grote en kleine gebruikte vaten, waar het een spontane vergisting ondergaat.
De wijn heeft subtiele aroma’s van peer, reine claude pruimen, citroenschil en amandel, aaangevuld met romige tonen van boter, toast en vanille. Zacht en rond van smaak, met tonen van rijpe peer en frisse citrustonen. Vol en elegant van smaak, met een prachtige balans tussen fruit, hout en zuren.
De Kettern Riesling 2019 is perfect in balans, elegant, en blijft aangenaam lang nazinderen. Een ideale wijn voor bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren of gewoon als aperitief.
Ook van de merlot-druif kunnen mooie, spannende zoete wijnen worden gemaakt, mits de druiven een goede zoet-zuur balans hebben op het moment van de oogst. Deze lichtrode wijn heeft een uitnodigende neus met aroma’s van rijpe frambozen en bramen, wat kruidigheid, geconfijte sinaasappelschilletjes, hysop en noga. In de smaak hartige, rijpe tonen met aroma’s van rood fruit en wat kruidigheid. Zoete, rijpe tonen zijn perfect in balans met de levendige zuren.
Een zeer aromatische zoete wijn met aroma’s van appelpuree, rijpe ananas, sinaasappelschil en mango. Harmonieus en mooi in balans, met veel lengte en een rond mondgevoel. Deze wijn kan je heerlijk combineren met Aziatische gerechten met zoetzure saus, ganzenlever, of fruitige desserts zoals appeltaart of een tropische sorbet.