Winkelen

Klik voor filter Toont 161 - 176 of 277 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
11
/ 18
  • Niepoort – Colheita 2008 – MAGNUM

     115,00
    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port. Jaargang 2008 kenmerkt zich door een prachtige balans en verfijnde elegantie, dankzij de stabiele weersomstandigheden in de Douro-vallei. Deze Colheita biedt rijke aroma’s van gedroogd fruit, karamel en subtiele noten, ondersteund door een levendige frisheid die de wijn zijn verfijnde structuur geeft. De uitstekende omstandigheden in 2008 hebben een Port opgeleverd die nu al heerlijk is, maar ook de komende jaren verder zal rijpen en evolueren. Een schitterende expressie van het vakmanschap van Niepoort en het karakter van dit bijzondere jaar!
  • Niepoort – Colheita 2009

     45,00

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

    Jaargang 2009 kenmerkt zich door een indrukwekkende frisheid en balans, dankzij het droge en stabiele weer in de Douro-vallei. Deze Colheita biedt verfijnde aroma’s van gedroogd fruit, noten en subtiele karamel, aangevuld met een frisse, levendige structuur die de wijn elegantie en doordrinkbaarheid geeft. De uitstekende omstandigheden in 2009 hebben een Port opgeleverd die nu al een genot is, maar ook de komende jaren prachtig zal blijven evolueren. Een uitzonderlijke wijn die het unieke karakter van het jaar en het vakmanschap van Niepoort perfect weergeeft!

  • Niepoort – Colheita 2010

     43,50

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

    Jaargang 2010 kenmerkt zich door een rijke concentratie en een indrukwekkende balans. Deze Colheita biedt verfijnde aroma’s van gedroogd fruit, karamel en een vleugje kruiden, gecombineerd met frisse zuren die de wijn levendig houden. De ideale weersomstandigheden in 2010 resulteerden in een Port die perfect is om nu van te genieten, maar ook nog jaren kan rijpen en verder zal evolueren. Een uitzonderlijke wijn die het vakmanschap van Niepoort perfect weerspiegelt!

  • Niepoort – Colheita 2012

     42,50

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

    Jaargang 2012 onderscheidt zich door de uitstekende balans tussen frisheid en elegantie, met tonen van gedroogd fruit, karamel en een vleugje kruiden. De perfecte weersomstandigheden in 2012 leverden een wijn op die zowel verfijnd als complex is, ideaal om nu van te genieten of om nog verder te laten rijpen. Een prachtige expressie van Niepoort’s vakmanschap en de essentie van een uitzonderlijk jaar!

  • Niepoort – Colheita 2012 Branco

     46,50

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

    Jaargang 2012 is een prachtige expressie van de finesse en het vakmanschap van Niepoort. Deze witte port blinkt uit in balans, met verfijnde aroma’s van gedroogd fruit, honing en citrus, aangevuld met een subtiele vleugje kruiden. De ideale weersomstandigheden in 2012 hebben gezorgd voor een wijn met frisheid, elegantie en een indrukwekkend bewaarpotentieel. Perfect om nu van te genieten of om verder te laten rijpen!

  • Niepoort – Conciso Branco 2021

     33,95

    De Conciso Branco is een frisse, elegante wijn, die de potentie van oude stokken op een graniet ondergrond laat zien. De druivenranken groeien in de wijngaarden van Quinta da Lomba, en zijn soms wel meer dan 100 jaar oud. In deze wijngaarden staan vooral Bical, Encruzado and Malvasia aangeplant, naast een aantal minder bekende inheemse druivenrassen. De oude wijnranken hebben van nature een lage opbrengst en laten een prachtige balans zien tussen aroma’s, zuren en mineraliteit. De vergisting verloopt in granieten tanks, waarna de wijn wordt overgedaan in oude 228 l barriques. Hier ondergaat de wijn een malolactische vergisting en rijpt hij vervolgens 20 maanden op zijn lies, zonder bâttonage. Dat maakt de wijn zachter en ronder, en geeft hem zijn bijzondere complexiteit.

    De wijn is licht van kleur, met een citroengele zweem. De neus is delicaat en uitnodigend, met aroma’s van wit fruit, geurende kruiden en mineralen. De subtiele houttonen zijn mooi geïntegreerd in de wijn. De smaak is complex, en ontwikkelt zich mooi in het glas. De volle, ronde aroma’s zijn prachtig in balans met de mineraliteit, het verse fruit en de frisse zuren. De afdronk is lang en zeer aangenaam, met crispy tonen die de wijn sappig en doordrinkbaar maken.

  • Niepoort – Crusted – Release begin 2025

    Niepoort maakt deze geweldige, ongefilterde Ruby port met trots van Vintageport waardige druiven. De Crusted heeft het karakter van een Ruby port. Hij heeft een intense, donkerrode kleur. Een enorme concentratie aan kersenfruit, pure cacao en kruidigheid spatten het glas uit. De neus is complex met aroma’s van donkere pruimen, kersen en een vleugje mint. De krachtige smaak wordt gevolgd door fluwelen tannines. Decanteren is ons advies, maar gooi het depot niet weg: “peper” je steak ermee in en blijf genieten!
  • Niepoort – Dócil Riesling 2020

     16,95

    De steile hellingen langs de slingerende Douro-rivier deden Dirk van der Niepoort denken aan de Moezel met zijn legendarische Rieslings, en inspireerden hem tot het aanplanten van dit edele druivenras in hooggelegen wijngaarden langs de rivier. Het bleek een succes. De hoogte, de koele nachten en de leisteen bodem zorgen voor een elegante wijn met een zeer vriendelijk karakter, waaraan de wijn zijn naam dankt (‘Au au’ is het geluid van een blaffende, trouwe hond).

    De Riesling is een laatrijpende druif en wordt daarom pas aan het einde van het oogstseizoen geplukt. Het moment van de oogst komt zeer nauw om een goede balans tussen suikers en zuren te waarborgen. De druiven worden ‘s nachts geperst en vergisten bij lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. Het resultaat is een zeer intense, delicate wijn met aroma’s van witte vruchten en tropische fruit. Het fruit is in perfecte harmonie met de minerale tonen van deze Auslese-type Riesling Dócil. De balans tussen suikers en de zuren maakt de wijn spannend en uitnodigend. Zeer expressief, maar harmonieus en elegant met een frisse en lange afdronk. Mooi als aperitief, maar verrassend lekker als afsluiter van een bijzonder diner.

  • Niepoort – Dry White Rabbit

     14,95
    De Niepoort Rabbit Dry White is bedacht door de Portugese kunstenares Regina Pessoa, en is samen met de ‘Ruby Dum’ en de ‘Tawny Dee’ geïnspireerd door karakters uit Alice in Wonderland. De Rabbit Dry White wordt op een traditionele manier gemaakt. Door de wijn lange tijd op de schilletjes te laten inweken ontwikkelt hij extra aromaconcentratie en complexiteit. Pas wanneer de wijn bijna volledig is vergist wordt wijnalcohol toegevoegd om de vergisting te stoppen. De verschillende wijnen rijpen minstens 3,5 jaar in kleine eikenhouten vaten voordat ze worden geblend tot de uiteindelijke Rabbit Dry White Port. Het resultaat is goudkleurige wijn met een heerlijke volle smaak van noten en amandelen met een hint van honing, die overgaat in een frisse, geconcentreerde afdronk.
  • Niepoort – Espumante Água Viva

     33,50

    Deze elegante brut nature uit de Douro-regio blinkt uit door zijn frisheid en verfijnde complexiteit, met tonen van citrus, groene appel en subtiele brioche. Perfect als aperitief, maar ook een ideale partner bij oesters, ceviche of een lichte salade met geitenkaas. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk. Laat je verrassen door de sprankelende finesse van Água Viva!

  • Niepoort – Espumante Água Viva Baga

     33,50

    Deze bijzondere mousserende wijn, gemaakt van 100% Baga, combineert frisheid en verfijning met een subtiele mineraliteit en levendige zuren. De licht zalmroze kleur en aroma’s van rode bessen en citrus maken hem perfect als aperitief, maar ook heerlijk bij zalmtartaar, sushi of een frisse salade met granaatappel. Een parel uit de Douro die iedere gelegenheid bijzonder maakt!

  • Niepoort – Gestolen Fiets Tinto

     12,95
  • Niepoort – LBV 2019 – 0,375L

     12,50

    De Late Bottled Vintage (LBV) wordt, zoals de naam al aangeeft, pas na een lange rijping op grote houten vaten gebotteld. Deze port wordt alleen gemaakt in de beste oogstjaren, en is een blend van wijnen uit één oogstjaar. Met de LBV hebben portproducenten een midden bedacht tussen de Ruby Port (een fruitige blend van verschillende oogstjaren, die jong gedronken wordt) en de Vintage Port (port uit één goed oogstjaar, die na lange flesrijping op zijn best is). Door de LBV 4-6 jaar op grote houten vaten te laten rijpen (een Vintage Port krijgt 2-4 jaar houtrijping) heeft hij dezelfde intensiteit in kleur en fruitaroma’s als een Vintage Port, maar ook meer ontwikkelde aroma’s die hem toegankelijker, zachter en eerder drinkbaar maken.

    De Niepoort LBV heeft een heerlijke zoete, zwoele neus met aroma’s van rijpe bosvruchten, zwarte kersen en hints van chocola en zwarte peper. Hij is stevig en vol en smaak, met rijp fruit en een frisse, levendige afdronk.

  • Niepoort – LBV 2020

     23,95

    De Late Bottled Vintage (LBV) wordt, zoals de naam al aangeeft, pas na een lange rijping op grote houten vaten gebotteld. Deze port wordt alleen gemaakt in de beste oogstjaren, en is een blend van wijnen uit één oogstjaar. Met de LBV hebben portproducenten een midden bedacht tussen de Ruby Port (een fruitige blend van verschillende oogstjaren, die jong gedronken wordt) en de Vintage Port (port uit één goed oogstjaar, die na lange flesrijping op zijn best is). Door de LBV 4-6 jaar op grote houten vaten te laten rijpen (een Vintage Port krijgt 2-4 jaar houtrijping) heeft hij dezelfde intensiteit in kleur en fruitaroma’s als een Vintage Port, maar ook meer ontwikkelde aroma’s die hem toegankelijker, zachter en eerder drinkbaar maken.

    De Niepoort LBV heeft een heerlijke zoete, zwoele neus met aroma’s van rijpe bosvruchten, zwarte kersen en hints van chocola en zwarte peper. Hij is stevig en vol en smaak, met rijp fruit en een frisse, levendige afdronk.

  • Niepoort – Moscatel 20 years old

     81,50
    De kracht van een goede Moscatel zit hem in de balans tussen zoet en zuur. De druiven voor de Niepoort Moscatel worden dan ook geplukt net voordat ze volledig rijp zijn. Hierdoor hebben ze nog voldoende frisse zuren. De vergisting van de hele trossen verloopt in traditionele lagares. Hierna gaat het grootste deel van de wijn in oude houten vaten (Portugese ‘pipes’), een klein deel rijpt op nieuw Frans eikenhout. De wijn is fris, levendig en aromatisch met tonen van sinaasappelschillen, typerend voor de muskaatdruif. Versterkt met brandewijn en gerijpt in eikenhouten vaten  heeft de wijn een mooie body en structuur, maar ook een heerlijk licht en fris karakter vanwege de hoge zuurgraad. Deze Moscatel rijpt maar liefst 20 jaar in houten vaten, wat resulteert in een diepere, complexere smaak. Tijdens deze lange rijping ontwikkelt de wijn rijke tonen van gekonfijt fruit, karamel, kruiden en een subtiele nootachtige ondertoon. De textuur is zachter en voller, met een lange, verfijnde afdronk. Perfect bij rijke desserts of als digestief.
  • Niepoort – Moscatel 5 years old

     24,95
    De kracht van een goede Moscatel zit hem in de balans tussen zoet en zuur. De druiven voor de Niepoort Moscatel worden dan ook geplukt net voordat ze volledig rijp zijn. Hierdoor hebben ze nog voldoende frisse zuren. De vergisting van de hele trossen verloopt in traditionele lagares. Hierna gaat het grootste deel van de wijn in oude houten vaten (Portugese ‘pipes’), een klein deel rijpt op nieuw Frans eikenhout. De wijn is fris, levendig en aromatisch met tonen van sinaasappelschillen, typerend voor de muskaatdruif. Versterkt met brandewijn en gerijpt in eikenhouten vaten  heeft de wijn een mooie body en structuur, maar ook een heerlijk licht en fris karakter vanwege de hoge zuurgraad. Deze Moscatel rijpt gedurende 5 jaar in grote houten vaten. Door de kortere rijping behoudt de wijn zijn frisheid en lichte, fruitige karakter. De aroma’s zijn levendig met nadruk op sinaasappel, honing en gedroogd fruit. Ideaal als aperitief of bij lichtere desserts.

Collectie: Winkelen