Cart (1)
Close
-
Dominio de Punctum - Syrah
1 × € 9,95
&WINE > Syrah
De druiven voor deze wijn worden met de hand geoogst, waarna de vergisting verloopt in open houten kuipen. De granaatrode wijn heeft uitnodigende, intense aroma’s van bramen, bessen en klein rood fruit, aangevuld met de voor dit gebied typische kruidigheid. Rijp en vol van smaak met tonen van zwart en rood fruit, zwarte peper en anijs. De afdronk is lang en rond met zachte tannines en mooie zuren.
De Terre des Roques is een sappige, fruitige wijn. De druiven groeien in de wijngaarden rondom het plaatsje Cesseras, waar het wijnhuis is gevestigd. Het warme klimaat en de gunstige ligging ten opzichte van de zon zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen rijpen. De bodem bestaat uit klei en zandsteen en is rijk aan kalk. Dit zorgt voor een mooie frisheid in de wijn.
De Terre des Roques heeft een perfecte balans tussen zonnig fruit, concentratie, frisheid en zachte tannines. Je proeft sappige kersen, aangevuld met kruidige tonen van balsamico, tapenade en een vleugje rokerigheid.
Op zoek naar fruit? Dan zit je goed met deze Côtes du Rhône Le Rieu. Deze wijn zit boordevol rijp fruit, met een hint van zoethout in de afdronk. De balans is mooi, de stijl gul en zeer toegankelijk – een echte publiekslieveling.
Perfect voor elke gelegenheid, maar vooral bij een gezellige barbecue met vrienden. Geen reden om hem te laten ouderen… gewoon lekker nú van genieten! Serveertip: 16-18 graden Celsius.
Deze krachtige en fruitige Côtes du Rhône Villages wijn is een blend van Grenache (60%) en Syrah (40%), en rijpte 18 maanden in grote, oude Frans eikenhouten vaten van 500 liter. Het resultaat? Een wijn met aroma’s van rood en zwart fruit, afgerond met een fijne toets van vanille.
De smaak is rijk en vol, met stevige maar elegante tannines. Nu al heerlijk bij een mooi stuk geroosterd rundvlees, lamsstoof, chili of een kruidige Provençaalse schotel, maar met wat extra tijd op fles wordt deze wijn nóg ronder en zachter. Serveertip: 14–16 °C
Recent kreeg deze wijn van een bijzondere erkenning van twee sterren in de Guide Hachette des Vins 2024. De jury was onder de indruk van de geur van framboos, gekonfijte sinaasappel, panettone en subtiele rokerigheid. In de mond is hij krachtig en perfect in balans.
Deze wijn van zeer oude wijnstokken heeft aroma’s van rijk rijp zwart fruit, gevolgd door kruidigheid en een vleug mineraliteit. De zijden zachte tannines maken deze wijn soepel en elegant. Een echte parel voor feestelijke familiemaaltijden of een verfijnd gastronomisch diner. Denk aan diverse vlees – of stoof gerechten, paddenstoelen of gegrilde groenten. Serveertip: 16 tot 18 graden Celsius.
De wijn is intens in kleur, geur en smaak. De verleidelijke geur van framboos en viooltjes wordt ondersteund door wat geroosterde tonen. In de smaak is de wijn rijk en dik, met een complex en zeer intens karakter, zachte tannines en een fijne kruidigheid.
Deze stevige wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Syrah druiven. De druiven worden ’s nachts geoogst, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn 3 maanden op eikenhout, waardoor de wijn zachter en ronder wordt.
De wijn is zeer intens in kleur, geur en smaak. De neus barst van het haast overrijpe zwarte fruit aangevuld met zoete Oosterse kruiden en specerijen. Het eikenhout is prachtig geïntegreerd en overheerst niet. In de smaak is de wijn heerlijk romig van smaak met rijp zwart fruit, mooie frisse zuren en fluweelzachte tannines. De afdronk is lang en aangenaam zacht.
De Malhadinha Tinto komt na 2 jaar al mooi tot zijn recht, maar zal zich in de komende 5 tot 10 jaar nog verder ontwikkelen.
De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de druiven voorzichtig in kleine kistjes van max. 12 kg worden gelegd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De verschillende druivenrassen worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open bakken onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden op vaten van Frans eikenhout.
De intens donkerpaars gekleurde wijn heeft aroma’s van uitbundig rijp zwart fruit, aangevuld met uitgesproken tonen van specerijen zoals kruidnagel en kaneel en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn zwoel en rijk met veel dik, geconcentreerd zwart fruit, donkere chocola en kruiden. De afdronk is lang en geconcentreerd.
De Treo van Hess Select is een ware weerspiegeling van Californië: ruig, expressief en vol karakter. Een geweldige blend van maar liefst zes druivenrassen, met Petite Sirah als stevige ruggengraat, aangevuld met Zinfandel, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot en een hint Malbec.
Deze wijn heeft aroma’s van zwarte kers en granaatappel, uitnodigend en rijk. In de mond proef je rijpe bramen en blauwe bessen, omlijst door zachte tannines en een ronde, lange afdronk. Elk element is zorgvuldig geselecteerd om tot een perfect gebalanceerde, toegankelijke stijl te komen – precies zoals de Hess-wijnmakers het bedoelen.
Een wijn om heerlijk van te genieten, bijvoorbeeld bij gegrild vlees, een rijke stoof of simpelweg een goed gesprek.
De Mon Sud Rouge heeft een mooie, dieprode kleur. De krachtige geur onthult tonen van zwarte bessen en rijp rood fruit. De smaak is soepel met subtiele tonen van kersen en een vleugje hout.
Heerlijk bij lasagne, pasta gerechten, gegrild vlees.
Deze mooie zalmrose rosé wordt gemaakt van de typisch Zuid-Franse druivenrassen grenache, syrah, cinsault en mourvèdre. De druiven groeien in wijngaarden ten noorden van Vias. De oude uitgewerkte vulkaan Roque Haute zorgt voor beschutting tegen de koele zeewind, waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen.
Een heerlijke, sappige rosé, boordevol zongerijpt klein rood en zwart fruit zoals zwarte bessen, bosaardbeitjes, kersen en frambozen. Fruitig van karakter maar met een mooie frisheid en elegantie.
Net als zijn witte broertje is Swartland Red van Kloof Street goed uitgebalanceerd, fris en soepel drinkbaar. Typisch mediterrane blend van syrah met enkele andere Rhônedruiven geoogst van verschillende bodems in dit deel van Swartland.
Aroma’s van viooltjes, specerijen en paars fruit. Door duidelijke maar vriendelijke tannines en een frisse lange afdronk past deze wijn prima aan tafel. Op zijn best op 16 to 18 °C.
Syrah (of shiraz) is de meest gebruikte druif van Mullineux. Bekend van meer esoterische wijnen uit het noordelijk Rhônegebied, heeft deze druif bewezen zich uitstekend te handhaven in Swartland en daar uiting te geven aan de verweerde leisteen en granietbodems. Syrah heeft 11 maanden gerijpt op eikenhouten Franse vaten. Ongefilterd gebotteld.
Deze Syrah heeft noten van kruidige citrusrasp, geraffineerd zwart fruit, viooltje en lelie. Elegant met zijdezachte textuur, in balans met een frisse natuurlijke zuurgraad. Soepele tannines in de afdronk. Op zijn best zo’n 3-5 jaar na botteling.