Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Sauvignon Blanc
Rijke volle wijn met exotisch fruit, amandel en groente aroma’s in de neus.Licht zoetje (heel rijp fruit) in de aanhef maar uiteindelijk geven de pittige zuren de wijn een lekkere kick in the ass!
Een verleidelijke dessertwijn met veel honing en gedroogd fruit in de neus. Een jaar gerijpt op hout geeft de wijn een mooie vanille toon mee. Doordat de druiven meer dan 90 dagen gedroogd zorgt dit voor veel concentratie, overrijping en een heerlijk zoetje.
De wijngaarden liggen op hellingen aan de oevers van de rivier de Cher, een zijtak van de Loire. De zeewind die door de lange vallei waait zorgt voor een gematigd klimaat met constante temperaturen. De bodem in de wijngaarden is kalkrijk, met op sommige plekken grote keien en vuursteen. De kalkrijke bodem zorgt voor een aangename frisheid in de wijn.
Deze Sauvignon Blanc is gemaakt in een rijpe en droge stijl, met frisse aroma’s van gras en citrus, gecomplementeerd met tropisch fruit en kiwi. In de smaak rond, expressief en goede zuren, met wat tonen van zoethout en honing. Een bijzondere Touraine Sauvignon van grote klasse.
De Kikè van Cantina Fina, is een aangename verrassing. Het is in feite een interessante aromatische witte wijn, geproduceerd uit een druivensoort die we normaal gesproken zouden associëren met een beslist koeler gebied. Kikè wordt gemaakt van 90% Traminer Aromatico-druiven en de rest Sauvignon Blanc. Dit wordt ongetwijfeld geholpen door het heuvelachtige profiel van de wijngaarden van de wijnmakerij, die zich ongeveer 500 meter boven de zeespiegel bevinden. Hier kunnen de druiven in feite rijpen en genieten van een gunstig temperatuurbereik tussen dag en nacht. Fascinerend, extravert en tropisch, de wijn “Kikè” Cantine Fina betovert de zintuigen vanaf de allereerste benadering en betrekt de proever in een rijke, aangename en onmiddellijke proefervaring. Het boeket is rijk, weelderig gedomineerd door fruitige en tropische nuances en hints van zoete, rijpe citrusvruchten, oranjebloesem en aromatische kruiden.
Een typische Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc die tegelijkertijd niet typisch is. Hij stuift je glas uit, maar met een finesse en elegantie die je weinig tegenkomt. Rijpe tonen van kiwi, passievrucht, mango en gemaaid gras, en een zuurgraad die perfect in balans is. Lekker als aperitief of bij een zomerse fruitsalade.
Deze ‘wilde’ Sauvignon heeft spontane vergisting ondergaan met inheemse gisten in oude Franse vaten en een groot deel heeft malolactische omzetting ondergaan. Het resultaat is intrigerende wijn, met in de neus abrikozenjam, buxus, vanillecake en een duidelijke kruidigheid. De textuur is zacht en rond, met prachtige zuren en veel sappig steenfruit. Gastronomisch breed inzetbaar.
Deze ‘wilde’ Sauvignon heeft spontane vergisting ondergaan met inheemse gisten in oude Franse vaten en een groot deel heeft malolactische omzetting ondergaan. Het resultaat is intrigerende wijn, met in de neus abrikozenjam, buxus, vanillecake en een duidelijke kruidigheid. De textuur is zacht en rond, met prachtige zuren en veel sappig steenfruit. Gastronomisch breed inzetbaar.
Sophie en Thierry Chardon zijn een jong, getalenteerd wijnmakerskoppel dat ruim 20 jaar wijn maakt in de Touraine, de ‘Tuin van Frankrijk’. De grote diversiteit aan bodems en microklimaatjes maakt dit gebied zeer geschikt voor verschillende druivenrassen en andere beplanting. De grootvader van Sophie verbouwde hier al druiven, maar verkocht het domein begin jaren ‘90. Maar Thierry en Sophie besloten het wijngoed in 1996 weer terug te kopen. Met slechts een kleine hoeveelheid wijngaarden, weinig middelen en nog minder klanten hadden ze in de eerste jaren vooral hun passie en gedrevenheid om zich aan vast te houden. Toen één van de buren besloot zijn wijngaarden te verkopen zagen ze hun kans schoon en kochten ze er 10 hectare wijngaard bij. Inmiddels bezitten ze 35 hectare wijngaarden, die ze biologisch bewerken. Het zo natuurlijk mogelijk werken in de wijngaarden is voor hen de enige manier om kwaliteitswijnen te maken die het karakter van de Touraine goed weergeven. Bovendien willen zij hiermee een bijdrage leveren aan het behoud van de wijngaarden en het mooie wijngebied.
De wijngaarden liggen op hellingen aan de oevers van de rivier de Cher, een zijtak van de Loire. De zeewind die door de lange vallei waait zorgt voor een gematigd klimaat met constante temperaturen. De bodem in de wijngaarden is kalkrijk, met op sommige plekken grote keien en vuursteen. Thierry en Sophie maken witte wijnen van Sauvignon Blanc, Chenin Blanc en Chardonnay en rosé, rode en mousserende wijnen.