Halfzoet

Klik voor filter Toont alle 2 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
1
/ 1
  • Rey Fernando de Castilla – Classic Cream

     15,95

    Voor het maken van deze Cream sherry wordt een klein percentage PX toegevoegd aan een traditionele Oloroso sherry, waardoor de wijn een lichtzoet karakter krijgt. De blend rijpt nog een aantal jaar volgens het solerasysteem voordat hij wordt gebotteld.

    De donker amberkleurige wijn heeft zachte, zoete aroma’s van gebrande noten en toast. In de smaak is hij rond, zacht en aromatisch met lichtzoete tonen van noten, caramel en toast. De afdronk is subtiel en elegant.

  • Niepoort Dócil Moscatel 2018

     16,95

    De moscatel is een druif met een sterke eigen identiteit, die lichte wijnen geeft met aroma’s van bloesem en citrusfruit. Doel van deze wijn was het maken van een lichte, frisse, jonge wijn, met als basis de frisse zuren en de aromatische expressie van de druif. De druiven worden daarom geoogst op het moment dat aroma’s en zuren perfect met elkaar in balans zijn. Na de oogst worden de druiven gekoeld vervoerd naar de kelders, waar ze door middel van zwaartekracht in traditionele betonnen lagares worden overgedaan. Hier verblijven ze korte tijd op de schilletjes voor het verkrijgen van de typische verfijnde, delicate aroma’s van de moscatel. De vergisting vindt plaats in gekoelde roestvrijstalen tanks, en wordt vlak voor het einde gestopt. Hierdoor blijven er wat restsuikers achter in de wijn, die een mooie balans geven met de uitgesproken zuren in de wijn. De wijn is prachtig helder van kleur en heeft de typische Moscatelaroma’s van bloemen en tropisch fruit. Verrassend fris in de mond, delicaat en vers met een levendige afdronk. Gekoeld (rond de 8 á 10°) drinken. Lekker als verfrissend aperitief, of als lichte afsluiter van een mooi diner.

Collectie: Halfzoet