Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Weingut Burggarten
Blanc de Noir betekent ‘witte wijn van blauwe druiven’. In dit geval gemaakt van de Spätburgunder. Een goede Blanc de Noir is heel licht van kleur en fris van smaak, aldus Paul Schäfer. Paul kiest ervoor om deze wijn niet op de schillen te laten weken, om zoveel mogelijk het frisse karakter van de wijn te laten spreken. Hier dus geen oranje/rosé zweem in het glas maar een mooie heldere groengele kleur. In de geur limoenschil, groene appel en witte bloemen. De smaak is heel fris, met een geweldige balans tussen zoet en zuur. Een verleidelijke, zachte en zeer drinkbare Blanc de Noir.
De Classic Spätburgunder is de meest toegankelijke van de serie. Een fruit-gedreven style die wordt gemaakt volgens de klassieke wijze: een opvoeding op een oude, traditionele fuder (1000l) voor 12 maanden. De wijn doet in de geur denken aan verse aardbeien, kersen en laurierdrop. De smaak is zacht en aangenaam elegant met een lichte tannine structuur die uitstekend aansluit bij het karakter van de druif.
De druiven voor deze “Drie Gebroeders” groeien op vulkanisch gesteente en grauwacke.
De wijn bestaat uit 40% Spätburgunder en Frühburgunder, en 20% Cabernet Sauvignon. Het trio heeft 12 maanden gerijpt in foeders, en het resultaat is een heerlijk soepele wijn die rond en lang in de afdronk is. De burgunders zorgen voor kruidige pepertonen, terwijl de cabernet sauvignon voor een prettig gedoseerde kracht zorgt. Een subtiel peperkoekaroma zorgt voor afwisseling.
De witte Drei Brüder van Weingut Burggarten heeft een heel eigen karakter. Minerale tonen worden gecombineerd met een subtiele Bourgogne toets: peer, walnoot, appel een beetje zoete meloen. Een perfecte match met een milde en frisse zuurgraad en een vleugje eiken.
Frühburgunder is een druif die die overeenkomstige karakteristieken heeft met de Spätburgunder. Dat merk je direct in de neus die verdacht veel lijkt op die van de Spätburgunder. 50% van deze wijn rijpt 12 maanden op oude fuders (1000l). De andere 50% rijpt 12 maanden op barrique (300l). In de geur doet hij aards en iets spicy aan gecombineerd met een hele zuivere geur van frambozen. De smaak geeft veel sappig rood fruit en paddenstoelen. In de finale een lange afdronk met zachte, ronde tannine.
De Signatur is voor Paul dé wijn waarmee hij het karakter van de Ahr kan laten zien. Hij gebruikt hier namelijk druiven van alle bodems: vulkanisch, löss, loam en leisteen. De Signatur rijpt 12 maanden op eiken waarvan 40% op fuder en 60% op barrique. De neus doet denken aan verse rode bessen, aardbeien maar ook een aards karakter van paddenstoelen. In de smaak krachtig maar niet log, een prachtige diepgang met rijpe tannine van het houtgebruik. De perfecte balans zorgt hier voor ultiem drinkplezier!