Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Niepoort
De Batuta is een complexe, elegante wijn, met een intense smaak van bosvruchten, zwarte bessen, subtiele vanilletonen en een lichte kruidigheid. Naarmate de wijn in het glas zit komen er meer kruidige aroma’s naar voren van zwarte peper en kruidnagel. Ondanks zijn jonge leeftijd maakt hij indruk met zijn harmonieuze karakter en zijn verfijnde, zeer lange en verleidelijke afdronk. Een wijn die zich in de komende jaren prachtig zal ontwikkelen.
De Charme doet zijn naam eer aan met zijn prachtige elegantie en balans. Om dit te bereiken wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de kleinste details van het wijnmaakproces. De druiven, afkomstig uit zeer oude wijngaarden langs de oevers van de Pinhão-rivier, ondergaan tijdens en na de oogst een zeer strenge selectie. De druiven worden met hele trossen in de traditionele betonnen lagares gedaan, waar ze zacht worden gekneusd door ze met de voeten te treden. Na de vergisting in de lagares wordt de wijn overgedaan in vaten van Frans eikenhout. Hier ondergaat de wijn een malolactische vergisting en rijpt hij gedurende 15 tot 19 maanden verder. De Charme is een heldere, lichtrode wijn met uitgesproken fruitig karakter. Je proeft verse wilde aardbeien, kersen en frambozen, met op de achtergrond lichte aardse tonen die de wijn een prettige structuur geven. Frisheid, balans en structuur zijn perfect met elkaar in balans. Op dit moment is het jeugdige fruit nog dominant, maar naarmate de wijn oudert zal de stevige structuur steeds meer naar voren komen.
De Coche is een zeer complexe wijn, met een intense mineraliteit en mooie toasttonen door de houtrijping. Bijzonder aangenaam door zijn delicate karakter, met verfijnde aroma’s van wit fruit, kruiden en subtiele tonen van bloesem en citrus. Ondanks zijn volle body blijft hij elegant en opwekkend, met een lange, bijna zilte afdronk. Een serieuze wijn om van te genieten in een Bourgogne glas.
De steile hellingen langs de slingerende Douro-rivier deden Dirk van der Niepoort denken aan de Moezel met zijn legendarische Rieslings, en inspireerden hem tot het aanplanten van dit edele druivenras in hooggelegen wijngaarden langs de rivier. Het bleek een succes. De hoogte, de koele nachten en de leisteen bodem zorgen voor een elegante wijn met een zeer vriendelijk karakter, waaraan de wijn zijn naam dankt (‘Au au’ is het geluid van een blaffende, trouwe hond).
De Riesling is een laatrijpende druif en wordt daarom pas aan het einde van het oogstseizoen geplukt. Het moment van de oogst komt zeer nauw om een goede balans tussen suikers en zuren te waarborgen. De druiven worden ‘s nachts geperst en vergisten bij lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. Het resultaat is een zeer intense, delicate wijn met aroma’s van witte vruchten en tropische fruit. Het fruit is in perfecte harmonie met de minerale tonen van deze Auslese-type Riesling Dócil. De balans tussen suikers en de zuren maakt de wijn spannend en uitnodigend. Zeer expressief, maar harmonieus en elegant met een frisse en lange afdronk. Mooi als aperitief, maar verrassend lekker als afsluiter van een bijzonder diner.
In de neus zoete aardbeien, witte peper en groene paprika. In smaak licht en verfrissend en inderdaad: easy to drink en zeer plezierig.
De Redoma Branco heeft het typische frisse, minerale karakter van een witte wijn uit de Douro. De druiven groeien in de hoger gelegen wijngaarden met een leisteen bodem, op zo’n 500 tot 600 meter hoogte. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een lange, koelere rijpingsperiode, waardoor de aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen terwijl de druiven hun frisheid behouden. Een wijn met complexe, intense aroma’s van citrus, abrikozen, oranjebloesem en een vleugje gedroogd fruit. De vergisting verloopt in eikenhouten vaten, waarna de wijn gedurende 9 maanden nog verder rijpt op zijn lies. De zachte, kruidige tonen van het hout zijn in perfecte harmonie met de frisse zuren en de minerale, zilte aroma’s van de wijn. De wijn zal zich de komende 10 jaar prachtig ontwikkelen.
De druiven voor de Redoma Branco Reserva groeien in 80 jaar oude, hoger gelegen wijngaarden met een leisteen bodem, op zo’n 500 tot 600 meter hoogte. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een lange, koelere rijpingsperiode, waardoor de aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen terwijl de druiven hun frisheid behouden. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en geperst. Het sap rust eerst 24 uur voordat het de fermentatie in gaat. De vergisting, gevolgd door een rijping van 10 maanden, verloopt in Franse barriques van 225 liter. Hierdoor ontwikkelt de wijn prachtige zachte, complexe tonen, zonder dat het hout overheerst. De Redoma Branco Reserva heeft het typische frisse, minerale karakter van een witte wijn uit de Douro. In de smaak is hij complex en boeiend, met aroma’s van sappig wit fruit, abrikoos en oranjebloesem. Vol en uitnodigend, terwijl de frisse citrustonen en het zilte, minerale karakter de wijn licht en elegant houden. Een wijn van wereldklasse, die zich de komende 10 jaar prachtig zal ontwikkelen.
In 1991 startte Dirk Niepoort een nieuw tijdperk met het maken van droge wijnen. De Redoma Tinto was de eerste droge wijn die hij maakte. Nu, ruim 25 jaar later, is deze wijn nog steeds één van de meest geliefde wijnen van het wijnhuis. De druiven groeien op de noordelijk gelegen hellingen van de Quinta de Nápoles en de Pinhão Vallei. Na de oogst worden de hele trossen met de voeten getreden in traditionele granieten lagares. Na de vergisting rijpt de wijn maar liefst 22 maanden in grote eikenhouten vaten. De Redoma Tinto heeft een mooie, helderrode kleur. In de geur veel vers rood fruit, mediterrane kruiden en een vleugje bloesem. De smaak is krachtig en rijp, met aroma’s van bosvruchten, zwarte pruimen en zonneroos, typisch voor een klassieke Douro wijn. Minerale tonen, pittige tannines en een hint van balsamico geven hem een serieus karakter. Een complexe wijn met een stevige en compacte structuur en een lange afdronk met delicate, frisse zuren. Deze wijn heeft een groot bewaarpotentieel en karakter!
De Robustus is een perfecte weerspiegeling van al het mooie van de Douro: krachtig, complex en met talloze lagen. De druiven komen van noordelijk gerichte hellingen in de oudste wijngaarden. De relatieve koelte in dit stukje wijngaard, samen met de bijzondere terroir en de oude wijnstokken geeft druiven met een hoge zuurgraad en stevige tannines: perfect voor wijnen met een groot rijpingspotentieel. De Robustus wordt op de traditionele manier gemaakt. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd, waarna ze gedurende een lange periode van 40 dagen inweken en vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna volgt een rijping van maar liefst 4 jaar op zeer grote (2000 liter) houten vaten. Dit maakt de tannines zachter, zonder uitgesproken houttonen aan de wijn toe te voegen.
De Robustus is dan ook, ondanks zijn intense, geconcentreerde karakter, een opvallend frisse wijn. De wijn is elegant en complex met zeer intense aroma’s van koffie en sigaren, en donkere en rode vruchten. De oude wijnranken, de verschillende inheemse druivenrassen en de leisteen bodem maken de wijn uniek en verfijnd. De afdronk is extreem lang, met zijdezachte tannines, mineraliteit en frisse zuren. Een wijn met potentie voor de toekomst. Nu al op dronk, mits vooraf een paar uur gedecanteerd.