Glen Carlou

Klik voor filter Toont alle 6 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 1
  • Glen Carlou – Classic Cabernet Sauvignon 2018

    Zuid-Afrika, WO Paarl, Cabernet Sauvignon

     18,50

    De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.

    De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.

  • SALE

    Glen Carlou – Petite Chardonnay 2020

    Zuid-Afrika, WO Paarl, Chardonnay

     9,50

    Richting het oogstseizoen steekt er in de loop van de middag een verkoelende bries op vanuit de False Bay, die ervoor zorgt dat de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen zonder hun frisheid te verliezen. De druiven worden vroeg in het seizoen geoogst tijdens de koele ochtenduren. Na de oogst worden de druiven geperst en wordt het sap overgedaan in roestvrijstalen tanks, waar het vergist onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt nog enkele weken op de lies.

    Dit is Chardonnay in zijn puurste vorm! Geen houtrijping, dus puur, sappig fruit. Aroma’s van meloen, perzik en fris citrusfruit worden aangevuld met bloesem en minerale tonen. Een ongecompliceerde, uitnodigende Chardonnay.

  • Glen Carlou – The Welder 2016

    Zuid-Afrika, WO Paarl, Chenin Blanc

     16,50

    The Welder Natural Sweet, vernoemd naar de voormalig wijnmaker van Glen Carlou, wordt gemaakt van chenin blanc-druiven van oude wijnstokken. Deze wijnranken werden als één van de eerste stokken begin jaren ’90 aangeplant.  De druiven groeien aan ‘bush vines’, en in de wijngaard wordt niet geïrrigeerd. De opbrengsten zijn laag, en de druiven hebben een enorme aromaconcentratie.

    De druiven worden laat geoogst, wanneer ze een hoog suikergehalte en hoge aromaconcentratie hebben. Na de oogst worden de druiven met hele trossen geperst. De vergisting verloopt langzaam onder koude temperaturen. Als het alcoholpercentage ongeveer 9% is en de restsuikers/zuren perfect met elkaar in balans zijn, wordt de vergisting gestopt door de wijn sterk terug te koelen en te filteren. De wijn wordt meteen gebotteld en rijpt verder op de fles.

    Een heerlijk zoete verleider met een levendige frisheid.  Met geconcentreerde aroma’s van gedroogde abrikozen, rijpe sinaasappelen en honing. Subtiele tonen van witte bloesem geven de wijn extra complexiteit. Rijk en zacht van smaak met een prachtige balans tussen zoet en crispy zuren. De afdronk is lang en verleidelijk.

  • Glen Carlou – Gravel Quarry 2017

    Zuid-Afrika, WO Paarl, Cabernet Sauvignon

     37,50

    Voor deze wijn woorden ieder jaar de wijngaaarden en druiven geselecteerd die de beste aromaconcentratie en balans hebben. De wijn is een prachtig voorbeeld van wat de cabernet sauvignon in Zuid-Afrika kan laten zien als hij aangeplant staat op de juiste plek qua ligging, bodem en klimaat. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd en overgedaan in roestvrijstalen tanks, waar hij gedurende 2 weken de vergisting doorloopt. Na de vergisting blijft de wijn nog ca. 10 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn extra veel kleur, structuur en aroma’s opbouwt. Een houtrijping van 18 maanden op nieuw Frans eiken maakt de tannines rond en zacht.

    De donkergekleurde wijn heeft rijke aroma’s van donkere chocolade, tabak en zoete specerijen, aangevuld met tonen van blauwe en zwarte bessen. Krachtig en vol van smaak, met rijp donker fruit, chocolade, tabaksblad, kaneel en vanille en hints van cederhout. De zachte, verfijnde tannines en subtiele zuren geven de wijn een aangename, elegante structuur. Een wijn met een goede rijpingspotentie.

  • Glen Carlou – Petite Classique 2018

    Zuid-Afrika, WO Paarl, Malbec, Merlot

     10,75

    De druiven worden vroeg in het seizoen geoogst tijdens de koele ochtenduren. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd en wordt het sap overgedaan in roestvrijstalen tanks, waar het vergist onder gecontroleerde temperaturen. Een schilcontact van 2 weken en regelmatige pump-overs zorgen voor een enorme kleur- en aroma-extractie. Na de malolactische vergisting worden de beide wijnen overgedaan in 2- en 3 jaar oude vaten van Frans eikenhout, waar de wijn 12-14 maanden verder rijpt en de tannines zacht en rond worden. Pas na de rijping worden beide wijnen geblend.

    De Petite Classique is een moderne Nieuwe Wereld-wijn. Kracht, elegantie en frisheid zijn perfect met elkaar in balans. Aroma’s van rijp rood en donker fruit, amandelen en tonen van chocolade en munt worden omhuld door fluweelzachte tannines. Een wijn met een volfruitig, toegankelijk karakter. In de zomer licht gekoeld op z’n best.

  • OUT OF STOCK

    Glen Carlou – Classic Chardonnay 2020

    Zuid-Afrika, WO Paarl, Chardonnay

     18,50

    De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.

    De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.

Collectie: Glen Carlou