Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Glen Carlou
De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.
De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.
De druiven komen van 15 verschillende percelen, ieder met hun eigen bodem en subklimaat. Ieder perceel wordt afzonderlijk gevinifieerd, maar alle wijnen vergisten op nieuwe en gebruikte vaten van Frans eikenhout. Door ieder perceel apart te vinifiëren behoudt elke wijn zijn eigen karakter, waardoor de uiteindelijke blend verfijnd en complex is.
De wijn is elegant en rond, met delicate aroma’s van citrus, groene appel en peer. Zacht en rond van smaak, met opwekkende zuren en subtiele houttannines. Door de vaten met behulp van stoom te reinigen krijgt de wijn een zacht karakter.
Voor deze wijn woorden ieder jaar de wijngaaarden en druiven geselecteerd die de beste aromaconcentratie en balans hebben. De wijn is een prachtig voorbeeld van wat de cabernet sauvignon in Zuid-Afrika kan laten zien als hij aangeplant staat op de juiste plek qua ligging, bodem en klimaat. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd en overgedaan in roestvrijstalen tanks, waar hij gedurende 2 weken de vergisting doorloopt. Na de vergisting blijft de wijn nog ca. 10 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn extra veel kleur, structuur en aroma’s opbouwt. Een houtrijping van 18 maanden op nieuw Frans eiken maakt de tannines rond en zacht.
De donkergekleurde wijn heeft rijke aroma’s van donkere chocolade, tabak en zoete specerijen, aangevuld met tonen van blauwe en zwarte bessen. Krachtig en vol van smaak, met rijp donker fruit, chocolade, tabaksblad, kaneel en vanille en hints van cederhout. De zachte, verfijnde tannines en subtiele zuren geven de wijn een aangename, elegante structuur. Een wijn met een goede rijpingspotentie.
Richting het oogstseizoen steekt er in de loop van de middag een verkoelende bries op vanuit de False Bay, die ervoor zorgt dat de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen zonder hun frisheid te verliezen. De druiven worden vroeg in het seizoen geoogst tijdens de koele ochtenduren. Na de oogst worden de druiven geperst en wordt het sap overgedaan in roestvrijstalen tanks, waar het vergist onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt nog enkele weken op de lies.
Dit is Chardonnay in zijn puurste vorm! Geen houtrijping, dus puur, sappig fruit. Aroma’s van meloen, perzik en fris citrusfruit worden aangevuld met bloesem en minerale tonen. Een ongecompliceerde, uitnodigende Chardonnay.