Vegan

Klik voor filter Toont 1 - 12 of 13 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Filter Sluiten
Bekijk als
Pagina
1
/ 2
  • Dominio de Punctum Viognier 2019

    Spanje, La Mancha, Viognier

     8,50

    Lekker ‘dikke’ wijn met verfijnd aromatisch neus waarin de abrikoos overheerst. Gemaakt van biologisch-dynamisch verbouwde Viognier druiven. Een rijke geur met veel bloemen zoals acacia, magnolia en bloesem. De smaak heeft een rijke aanzet met veel fruit, waaronder appel en peer. Een mooie balans met een frisse afdronk zonder storende alcohol.

  • OUT OF STOCK

    Dominio de Punctum Syrah 2018

    Spanje, La Mancha, Syrah

     8,95

    Deze stevige, robuuste wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Syrah druiven. De druiven worden’s nachts geoogst, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn 3 maanden op eikenhout, waardoor de wijn zachter en ronder wordt. De wijn is intens in kleur, geur en smaak. De verleidelijke geur van framboos en viooltjes wordt ondersteund door wat geroosterde tonen. In de smaak is de wijn rijk en dik, met een complex en zeer intens karakter, zachte tannines en een fijne kruidigheid.

  • Finca Fabian Rosé 2019

    Spanje, La Mancha, Garnacha

     7,50

    De Finca Fabian-wijnen hebben een fruitig, toegankelijk karakter en zijn daardoor erg geliefd. Deze rosé is gemaakt van biologisch verbouwde garnacha-druiven. De druiven worden ‘s nachts geoogst, zodat ze hun frisheid zoveel mogelijk behouden. De wijn vergist en rijpt op roestvrijstalen vaten. De wijn heeft een levendige lichtroze kleur en uitnodigende aroma’s van klein rood fruit, kersen en rozenbloesem. in de smaak sappig rood fruit, kersen en levendige zuren. Spaanse zon in je glas!

  • Finca Fabian Chardonnay 2019

    Spanje, La Mancha, Chardonnay

     7,50

    De Finca Fabian-wijnen hebben een fruitig, toegankelijk karakter en zijn daardoor erg geliefd. De druiven komen van biologische wijngaarden en worden ‘s nachts geoogst, zodat ze hun frisheid zoveel mogelijk behouden. De wijn vergist en rijpt op roestvrijstalen vaten. Dat geeft een heerlijk sappige wijn met bloemige tonen en aroma’s van tropisch fruit, die perfect in balans zijn met de frisse zuren.

  • Finca Fabian Tempranillo 2019

    Spanje, La Mancha, Tempranillo

     7,50

    Deze frisse, stevige rode wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Tempranillo druiven. De druiven worden ‘s nachts geoogst, waarna de wijn op roestvrijstalen vaten vergist en rijpt. De wijn heeft een prachtige roodpaarse kleur met de aroma’s van rode bessen en kersen, aangevuld met aardse aroma’s. In de smaak is hij zwoel en sappig met rijpe kersen en ander klein rood fruit. Een soepele, fruitige wijn met zachte tannines en een mooie frisheid.

  • Dominio de Punctum – Tempranillo Petit Verdot 2019

    Spanje, La Mancha, Petit Verdot, Tempranillo

     8,50

    Deze karaktervolle wijn is een blend van de Spaanse Tempranillo druif met een Franse touch van de Petit Verdot. De druiven worden’s nachts geplukt, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. De wijn is soepel en toegankelijk, met sappige kersen van de tempranillo en zachte, zwoele tannines van de petit verdot.  Met zijn frisse smaak is de wijn de absolute favoriet van Isabelle Fernandez, de jongste van de vier zussen Fernandez.

  • Dominio de Punctum Chardonnay 2018

    Spanje, La Mancha, Chardonnay

     8,50
    De heldere, lichtgele wijn wordt gemaakt van chardonnay druiven uit een biodynamisch bewerkte wijngaard. De druiven worden ‘s nachts, waardoor ze hun frisheid behouden. De vergisting en rijping van de wijn verlopen volledig op roestvrij staal, waardoor de wijn een sappig, fruitig karakter krijgt. De wijn is fris van geur met aroma’s van exotisch fruit zoals ananas. Rond van smaak met een rijpe aanzet van tropisch fruit, gevolgd door een knisperend friszure afdronk.
  • Montrubí Durona Parellada 2016

    Spanje, Penèdes, Parellada

     17,50

    De Durona Parellada is volledig gemaakt van de parellada-druif, een inheems druivenras dat in dit gebied vooral wordt gebruikt in mousserende wijnen (Cava). Maar bij MontRubí weten ze inmiddels dat stille wijnen van deze druif zeer interessant kunnen zijn, met soms zelfs een enorm rijpingspotentieel.

    Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. Zodra de vergisting op gang is worden de druiven geperst. Als de vergisting bijna ten einde is wordt de wijn overgedaan in amfora’s van klei, waar de wijn zonder controle van de temperatuur verder vergist. Hierin rijpt de wijn nog 4 tot 6 maanden op de lies (dode gistcellen), waardoor hij ronder en complexer wordt. De vergisting en rijping op de amfora’s zorgt voor een subtiele interactie met zuurstof waardoor de wijn zich verder ontwikkelt.

    De wijn heeft subtiele, elegante aroma’s van heidebloesem en appel- en perenbloesem. Zacht en uitnodigend van smaaak, met een ongelooflijke lengte en ronde, minerale tonen. Een wijn met een uniek, bijzonder karakter van een druif die zelden solo in een wijn wordt gebruikt.

  • Montrubí Durona 2008

    Spanje, Penèdes, Garnatxa, Sumoll

     17,50

    Durona is de naam van het gebied op het landgoed van l’Avella waar de sumoll-druiven groeien. De wijn is een blend van sumoll met garnacha. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd, waarna ze onder koude temperaturen in grote foeders een schilweking ondergaan. Tijdens de vergisting blijft de wijn nog 45 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn zijn diepe kleur en krachtige aroma’s krijgt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.

    De wijn heeft een complexe neus met wilde bosvruchten, bosaardbeitjes en zoete specerijen, aangevuld met subtiele minerale tonen. De smaak is uitnodigend en verleidelijk, met tonen van rijp donker fruit, mediterrane kruiden en delicate vanille- en houttonen.  Door de wijn een paar uur van te voren te decanteren komen zijn delicate aroma’s nog beter tot zijn recht.

  • Montrubí Gaintus Vertical 2008

    Spanje, Penèdes, Sumoll

     41,75
    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 12 maanden verder in oude vaten van 300 liter.Gaintus Vertical is een complexe, levendige wijn. Intens robijnrood van kleur, met een uitnodigende geur van sappige kersen en gerookt cederhout, aaangevuld met subtiele tonen van mediterrane kruiden. De smaak is zacht, rijp en kruidig, met een mooie balans tussen rijp fruit en levendige zuren. De afdronk is lang en complex met tonen van verse kersen en een mooie mineraliteit.
  • OUT OF STOCK

    Montrubí Gaintus Radical 2017

    Spanje, Penèdes, Sumoll

     17,95
    De wijn wordt volledig gemaakt van de sumoll, een is een eerbetoon aan deze inheemse ‘vergeten’ druif. De druiven groeien in hoge wijngaarden met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De bodem is hier arm aan voedingsstoffen, maar de sumoll voelt zich juist in deze omstandigheden prima thuis. Na de handmatige oogst volgt een korte schilweking. De vergisting verloopt in grote oude vaten met behulp van de natuurlijke gisten. Na de vergisting worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn gedurende 4 maanden verder in oude vaten van 300 liter.De wijn is krachtig in de neus, met aroma’s van rode bessen, zwarte kersen en een vleugje rozenbloesem. Uitnodigend en fris van smaak, met sappig fruit, zachte, ronde tannines een harmonieuze zuren. Een wijn die het karakter van deze bijzondere druif perfect weergeeft.
  • Finca Fabian Verdejo 2019

    Spanje, La Mancha, Verdejo

     7,50

    Dominio de Punctum is een jong wijnbedrijf dat volledig werkt volgens  biologische en biodynamische werkwijzen. Het bedrijf is in 2005 opgericht door de familie Fernández–Cifuentes, met als doel biologische en biodynamische wijnen te maken van hoge kwaliteit. Ze gaan hier mee terug naar de traditionele manier van wijnmaken in dit gebied, nog voordat de chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest in de wijngaarden werden ingevoerd. Met hun werkwijze streven ze naar wijnen die niet alleen opvallen door hun kwaliteit en delicate aroma’s, maar ook door hun zuivere, authentieke karakter. Puur natuur, en dat begint in de wijngaarden.

Collectie: Vegan