Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Bio
Na een korte schilweking worden de druiven geperst. Na de vergisting blijft de wijn nog 2 maanden in contact met de lies (dode gistcellen). Hierdoor krijgt de wijn meer complexiteit, en wordt hij ronder van smaak. De heldere, lichtgele wijn heeft aroma’s van vers fruit en bloesem met wat tonen van citroen- en sinaasappelschilletjes. In de smaak is hij rond en zacht, met levendige zuren en een mooie mineraliteit.
Prachtige kenmerkende zacht zalmroze kleur. De wijn is licht en elegant, met tonen van grapefruit, exotisch fruit en een verfijnde kruidigheid. Perfect als aperitief of bij lichte gerechten. Een stijlvolle keuze voor wie houdt van finesse en puurheid zoals een AOP Côtes-de-Provence dat biedt.
Deze prosecco biedt verfijnde bubbels, frisse citrusaroma’s en een lichte bloemige toets. Perfect voor feestelijke gelegenheden of om van te genieten als aperitief. Combineer deze prosecco met een frisse salade met geitenkaas en honing, een schaal met lichte antipasti of een delicate ceviche van witte vis. De frisse zuren en sprankelende textuur maken het een ideale match!
De Terre des Roques is een sappige, fruitige wijn. De druiven groeien in de wijngaarden rondom het plaatsje Cesseras, waar het wijnhuis is gevestigd. Het warme klimaat en de gunstige ligging ten opzichte van de zon zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen rijpen. De bodem bestaat uit klei en zandsteen en is rijk aan kalk. Dit zorgt voor een mooie frisheid in de wijn.
De Terre des Roques heeft een perfecte balans tussen zonnig fruit, concentratie, frisheid en zachte tannines. Je proeft sappige kersen, aangevuld met kruidige tonen van balsamico, tapenade en een vleugje rokerigheid.
Lichtzoete, biologische rosé van 100% Grolleau. Met de hand geoogst en koel vergist voor een frisse, fruitige smaak met tonen van rood fruit en bloemen. Elegant, sappig en perfect als aperitief of bij lichte gerechten.
Bekroond met een Zilveren Medaille door de lezers van La Revue du Vin de France in 2024.
Deze krachtige en verfijnde Pouilly-Fuissé is gemaakt van biologische Chardonnay en heeft 9 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. De neus is complex met aroma’s van acacia-noten, vanille, citrus, amandel, hazelnoot en een subtiel rokerig randje. In de mond rijk, fris en elegant, met een lange, minerale afdronk. Nu al mooi om te drinken, maar de wijn heeft ook een bijzonder goed rijpingspotentieel. Zeer gastronomische wijn, ideaal bij gegrilde gamba's, coquilles of gevogelte in romige saus.
Bekroond met een Zilveren Medaille door de lezers van La Revue du Vin de France in 2024.
Deze krachtige en verfijnde Pouilly-Fuissé is gemaakt van biologische Chardonnay en heeft 9 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. De neus is complex met aroma’s van acacia-noten, vanille, citrus, amandel, hazelnoot en een subtiel rokerig randje. In de mond rijk, fris en elegant, met een lange, minerale afdronk. Nu al mooi om te drinken, maar de wijn heeft ook een bijzonder goed rijpingspotentieel. Zeer gastronomische wijn, ideaal bij gegrilde gamba's, coquilles of gevogelte in romige saus.
Deze biologische Mâcon-Chaintré schittert met een heldere, goudgele kleur en een briljante glans. In de neus ervaar je frisse tonen van abrikoos, perzik en mirabelle-kersen, verrijkt met een subtiele hint van hazelnoot en een vleugje witte bloemen. In de mond is de wijn zuiver, aromatisch en heerlijk verfrissend. Gemaakt van Chardonnay (met een hint Gamay) wat zorgt voor puurheid en frisheid in elke slok. Ideaal als aperitief en bij een verfijnd kaasplateau met jonge, belegen of romige kazen, lichte visgerechten en frisse salades.
Zoals men in het Frans zegt: Belle robe or clair, brillante. Nez plaisant, fruité, évoquant la noisette avec une touche de fleurs blanches. En bouche, un vin net et parfumé, très rafraîchissant.
De wijn is intens in kleur, geur en smaak. De verleidelijke geur van framboos en viooltjes wordt ondersteund door wat geroosterde tonen. In de smaak is de wijn rijk en dik, met een complex en zeer intens karakter, zachte tannines en een fijne kruidigheid.
Deze stevige wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Syrah druiven. De druiven worden ’s nachts geoogst, zodat ze een optimale temperatuur hebben voor de persing en zo hun frisheid behouden. Na de vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn 3 maanden op eikenhout, waardoor de wijn zachter en ronder wordt.
Deze vegan Colombí is gemaakt van de Garnacha druif. Mooie rode kleur, zachte en zwoele smaken zonder tannines en een lange afdronk. Heerlijk bij geroosterde groenten uit de oven!
De Finca Fabian-wijnen hebben een fruitig, toegankelijk karakter en zijn daardoor erg geliefd. De druiven komen van biologische wijngaarden en worden ‘s nachts geoogst, zodat ze hun frisheid zoveel mogelijk behouden. De wijn vergist en rijpt op roestvrijstalen vaten. Dat geeft een heerlijk sappige wijn met bloemige tonen en aroma’s van tropisch fruit, die perfect in balans zijn met de frisse zuren.
Deze frisse, stevige rode wijn is gemaakt van biologisch verbouwde Tempranillo druiven. De druiven worden ‘s nachts geoogst, waarna de wijn op roestvrijstalen vaten vergist en rijpt. De wijn heeft een prachtige roodpaarse kleur met de aroma’s van rode bessen en kersen, aangevuld met aardse aroma’s. In de smaak is hij zwoel en sappig met rijpe kersen en ander klein rood fruit. Een soepele, fruitige wijn met zachte tannines en een mooie frisheid.
Deze biologische Verdejo uit La Mancha wordt op 800 meter hoogte verbouwd en ‘s nachts geoogst voor maximale frisheid. Met aroma’s van citrus, peer en lichte tropische tonen biedt deze wijn een levendige zuurgraad en een lange afdronk. Perfect bij gerechten met limoen, zoals vis-taco’s of gegrilde kip. Serveertip: 8°C.