No products in the cart.
No products in the cart.
&WINE > Douro (port) > Pagina 2
De Niepoort Tawny Dee is bedacht door de Portugese kunstenares Regina Pessoa, en is samen met de ‘Rabbit Dry White’ en de ‘Ruby Dum’ geïnspireerd door karakters uit Alice in Wonderland. De Tawny Dee vormt samen met de Ruby Dum een identieke tweeling, die beiden volledig van karakter verschillen. Ze zijn gemaakt van dezelfde druivenrassen uit dezelfde oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. De Tawny Dee rijpt minstens 3,5 jaar lang op kleine eikenhouten vaten, waar hij zijn complexe, verfijnde karakter ontwikkelt. De wijn is prachtig steenrood van kleur en heeft delicate, nootachtig aroma’s met hints van gedroogde vruchten. Bijzonder zacht van smaak, met een lange afdronk met tonen van rozijntjes.
De Niepoort Tawny Dee is bedacht door de Portugese kunstenares Regina Pessoa, en is samen met de ‘Rabbit Dry White’ en de ‘Ruby Dum’ geïnspireerd door karakters uit Alice in Wonderland. De Tawny Dee vormt samen met de Ruby Dum een identieke tweeling, die beiden volledig van karakter verschillen. Ze zijn gemaakt van dezelfde druivenrassen uit dezelfde oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. De Tawny Dee rijpt minstens 3,5 jaar lang op kleine eikenhouten vaten, waar hij zijn complexe, verfijnde karakter ontwikkelt. De wijn is prachtig steenrood van kleur en heeft delicate, nootachtig aroma’s met hints van gedroogde vruchten. Bijzonder zacht van smaak, met een lange afdronk met tonen van rozijntjes.
Niepoort The Junior Ruby is een moderne interpretatie van de klassieke ruby port. Deze full-bodied port zit boordevol karakter, met geconcentreerde tannines en intense aroma’s van donkere pruimen, sappige bramen en een subtiele hint van chocolade. In de mond verrast hij met een levendige frisheid en dezelfde rijke tonen van donker fruit. Perfect als begeleider van chocoladedesserts, blauwe kazen of gewoon om puur van te genieten! Een vernieuwende port die traditioneel vakmanschap combineert met een eigentijdse twist.
De druiven voor deze wijn worden traditioneel met de voeten getreden in lagares, waarna het sap langdurig in contact blijft met de schillen. Dit proces zorgt voor een intense aromatische concentratie en extra complexiteit. Wanneer de wijn halfzoet is, wordt de vergisting gestopt door toevoeging van wijnalcohol. Vervolgens rijpt de wijn een jaar in grote eikenhouten vaten, waarna hij minimaal drie jaar verder rijpt in kleinere vaten. Dit rijpingsproces geeft de wijn zijn heldere gouden kleur, frisse nootachtige aroma’s en subtiele tonen van ingetogen fruit. In de mond is hij medium zoet, met een perfecte balans tussen aroma’s en alcohol, wat zorgt voor een verfijnde structuur en een unieke drinkervaring.