Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Dão
De Conciso Branco is een frisse, elegante wijn, die de potentie van oude stokken op een graniet ondergrond laat zien. De druivenranken groeien in de wijngaarden van Quinta da Lomba, en zijn soms wel meer dan 100 jaar oud. In deze wijngaarden staan vooral Bical, Encruzado and Malvasia aangeplant, naast een aantal minder bekende inheemse druivenrassen. De oude wijnranken hebben van nature een lage opbrengst en laten een prachtige balans zien tussen aroma’s, zuren en mineraliteit. De vergisting verloopt in granieten tanks, waarna de wijn wordt overgedaan in oude 228 l barriques. Hier ondergaat de wijn een malolactische vergisting en rijpt hij vervolgens 20 maanden op zijn lies, zonder bâttonage. Dat maakt de wijn zachter en ronder, en geeft hem zijn bijzondere complexiteit.
De wijn is licht van kleur, met een citroengele zweem. De neus is delicaat en uitnodigend, met aroma’s van wit fruit, geurende kruiden en mineralen. De subtiele houttonen zijn mooi geïntegreerd in de wijn. De smaak is complex, en ontwikkelt zich mooi in het glas. De volle, ronde aroma’s zijn prachtig in balans met de mineraliteit, het verse fruit en de frisse zuren. De afdronk is lang en zeer aangenaam, met crispy tonen die de wijn sappig en doordrinkbaar maken.
Een volle, complexe wijn met een enorm rijpingspotentieel. De wijn is een prachtige combinatie van rijke aroma’s van toast, opwekkende frisse zuren en een subtiele mineraliteit. Nu nog jong en al zeer interessant, maar in de komende jaren zullen deze elementen meer met elkaar versmelten en de zal de wijn meer complexiteit opbouwen.
Een intense wijn waarin de elegantie van de Touriga Nacional druif en frisse levendigheid van de Baga druif samenkomen. Met een aroma’s van bosvruchten toont deze wijn haar kracht, complexiteit en verfijndheid.
Quinta de Saes tinto is gemaakt van druivenrassen Touriga Nacional, Tinta Roriz en Alfrocheiro. Eerst gefermenteerd in roestvrij staal bij een gecontroleerde temperatuur, waarna rijping van 12 maanden in Franse eiken vaten plaatsvond.
Intense en fijne aroma’s met rijp rood fruit, mooi geïntegreerde tannines en een lange aantrekkelijke afdronk.