No products in the cart.
No products in the cart.
&WINE > Corvinone
De Amarone 3 Cru dankt zijn naam aan de druiven die afkomstig zijn uit 3 verschillende Cru wijngaarden. Elk weer gemaakt met de juiste blend en van druivenstokken die minstens 30 jaar oud zijn. Na de oogst worden de druiven enkele maanden gedroogd en daarna pas geperst en gevinifieerd. Na een rijping van maar liefst 36 maanden op eikenhout is een een explosie van rijpe geuren en smaken. Barstend veel amarene kers en ander donker fruit. Een krachtig glas wijn zonder te alcoholisch te zijn met een oneindig lange afdronk.
Krachtige en levendige Amarone met aroma’s van rijpe zwarte bessen, gedroogd fruit en geroosterde specerijen. In de mond fluweelzacht, intens en lang aanhoudend en een perfect evenwicht tussen rijkdom en frisheid. Heerlijk bij stoofgerechten, wild, langzaam gegaard vlees, een mooi gerecht van de grill of BBQ of een heerlijk stuk Parmezaanse kaas.
Eerder werd deze wijn al uitgeroepen tot Beste Amarone bij de Decanter World Wine Awards (2012), won goud bij de International Wine Challenge (2015) en bij Merano (2018), en ontving wereldwijd meerdere 90+ scores.
Diep donkere wijn en bakken vol met pik zwart fruit. Bosbes, braam, kers, maar ook gedroogd vlees, en zelf teriyaki saus en wat gerooktheid. Echt een wijn waar je op kan kauwen. Wat een klasse!
Deze Valpolicella doet denken aan een Superiore: gul, zuiver fruit en structuur, maar zonder houtrijping. Een wijn die moeiteloos overeind blijft aan tafel – van antipasti tot een stevig hoofdgerecht. De combinatie van Corvina, Corvinone, Rondinella, Merlot en Croatina levert een wijn die medium-bodied is, soepel in de mond en toch gestructureerd, met tonen van zwarte peper, donkere kersen en een fijne afdronk.
Heerlijke wijn bij pasta met vleessaus, gegrild of geroosterd vlees, vitello tonnato, spinazie-soufflé, salami, koude varkenswaren of steak tartaar.
Pojega Ripasso is krachtig én soepel – een publieksfavoriet met diepgang.
In het glas is deze Ripasso wijn diep en intens, met rijke, gelaagde smaken van donker fruit, zachte houttonen en een volle afdronk. Hij is krachtig, maar dankzij de rijping in Franse eiken vaten (12 maanden) heeft deze wijn een verfijnde structuur en lengte. De wijn blijft fris en elegant – precies wat je zoekt bij mooie gerechten van bijvoorbeeld gestoofd vlees, wild, of een mooi stuk entrecote. Serveer op 16°C voor de beste beleving.