Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Pagina 8
De rode Rapariga da Quinta is een mooie volle, rijpe wijn. De houtopvoeding geeft hem een verleidelijk vleugje vanille, wat gebrande koffie en chocolade. Aroma’s van zwarte bessen, de zachte tannines en de juiste zuurgraad maken het tot een wijn die nu al op dronk is, maar ook prima nog 5 jaar mee kan.
De Corte Fiore is een intense wijn, gemaakt volgens de Appassimento-methode. De laat geoogste druiven worden in kratjes in een goed geventileerde ruimte gelegd, waar ze gedurende een aantal maanden indrogen. Hierdoor krijgen de druiven een enorme aroma- en suikerconcentratie.
In de neus aroma’s van wilde kersen en gedroogde pruimen. Krachtig en vol van smaak, met intense aroma’s van rijp rood en donker fruit, omhuld door fluweelzachte tannines. Ondanks zijn volle karakter heeft de wijn een prachtige elegantie.
De wijn geurt naar klein bosfruit, rode besjes, wilde aardbeien en bramen en is mondklotsend sappig en met een lichte toets tabak achter het fruit. Krachtige smaak met prachtige, expressieve zuren.
Knisperende frisfruitige droge witte wijn (biologisch) met veel limoen, meloen, witte bloemen en perzik in de geur. De smaak van de wijn is verbluffend: compact, geconcentreerd en aromatisch met frisse zuren die mooi in balans zijn. En dat typisch Italiaanse bittertje in de afdronk voor die extra diepgang.
Deze sappige, fruitge wijn wordt volledig gemaakt van vermentino-druiven, die groeien in wijngaarden dichtbij de kust. De warme zon zorgt voor rijpe fruittonen, maar de verkoelende zeewind houdt de wijn lekker fris. Rijp geel en exotisch fruit in de geur en smaak, aangevuld met lichte bloesemtonen. Zacht en uitnodigend van karakter, met sappige zuren in de afdronk.
De druiven voor deze wijn groeien in wijngaarden ten noordwesten van Vias. De oude uitgewerkte vulkaan Roque Haute zorgt voor beschutting tegen de koele zeewind, waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen. De hoge ligging van de wijngaarden zorgt voor grote verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur, waardoor de druiven hun frisheid behouden.
Een wijn met een zacht, exotisch karakter. Je ruikt en proeft zoete meloen, abrikoos en ananas, aangevuld met lichte bloesemtonen en een plezierige, frisse afdronk.
In de wijngaarden van Robert Vic wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt om zo het karakter van de druif en de terroir zoveel mogelijk te behouden. Deze Merlot is vol en rijk van karakter, met aroma’s van rijp donker fruit, cassis, pruimen en tonen van zoete specerijen en chocolade. Rijpe, zachte tannines en een elegante afdronk maken deze wijn tot een smaakvol, veelzijdig glas.
Deze mooie zalmrose rosé wordt gemaakt van de typisch Zuid-Franse druivenrassen grenache, syrah, cinsault en mourvèdre. De druiven groeien in wijngaarden ten noorden van Vias. De oude uitgewerkte vulkaan Roque Haute zorgt voor beschutting tegen de koele zeewind, waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen.
Een heerlijke, sappige rosé, boordevol zongerijpt klein rood en zwart fruit zoals zwarte bessen, bosaardbeitjes, kersen en frambozen. Fruitig van karakter maar met een mooie frisheid en elegantie.
De Les Magiciens Rouge is een blend van grenache, cinsault en cabernet sauvignon. De grenache en cinsault maken de wijn lekker rond en zacht van smaak, de cabernet sauvignon geeft hem zijn stevigheid en structuur. Een rijke, volle wijn met aroma’s van rijp donker fruit, wat kruiden en zoete specerijen, eindigend in een fijne afdronk met subtiele zuren en zachte tannines.
Een strogele wijn. Het bouquet heeft wat van exotisch fruit, bloesem. Een duidelijk vetje in de aanzet wat hem genereus maakt en wit fruit zoals appel en peer in de smaak. Heerlijk amandelbittertje in de afdronk. Heeft wat weg van kruising tussen sauvignon blanc en viognier.
MontRubí is een relatief jong wijnhuis met een zeer uitgesproken, eigenzinnige kijk op wijn maken. Het huis ligt in het binnenland van de Penedès, zo’n 60 km ten westen van Barcelona, op de hellingen van het Catalaanse kustgebergte. De wijngaarden liggen op 600 m hoogte omringd door dennenbomen en wilde planten en kruiden. De naam MontRubí verwijst naar de bergachtige omgeving van het wijnhuis en de wijngaarden. Het werd in 1984 opgericht door de familie Peris, die het oude landhuis l’Avella kocht en het verbouwde tot winery.
In de wijngaarden wordt gestreefd naar balans in de druivenstokken, de druiven en de bodem. MontRubí werkt daarom volgens biologisch-dynamische principes. Voor het bewerken en onderhouden van de wijngaarden wordt gebruik gemaakt van speciale preparaten en in de wijngaarden mag andere, autochtone begroeiing zijn gang gaan. Zo wordt de biodiversiteit in de wijngaarden gestimuleerd, wat ten goede komt aan de gezondheid van de druivenstokken en de druiven.
Ook in de kelders werkt de familie zo natuurlijk mogelijk. Sulfiet wordt minimaal gebruikt -in plaats daarvan krijgen de wijnen een lange rijping op de lies, van nature rijk aan antioxidanten. Vergisting en rijping verloopt op verschillende manieren. Zo gebruikt het huis cementen eieren, traditionele amfora’s van klei en vaten van Frans eikenhout. Door alle handelingen handmatig te verrichten hebben de wijnmakers een zeer nauwkeurige controle op alles wat er in de wijngaarden en in de kelder gebeurt.
Het belang dat MontRubí hecht aan het behoud van de identiteit van het gebied blijkt uit het bijzondere Gaintus project. MontRubí startte dit project in 2000 met het herstellen en opnieuw aanplanten van de sumoll, een lokale druif die na de phylloxera bijna helemaal verdwenen was uit het gebied. Als één van de weinige Spaanse wijnhuizen maken zij verschillende wijnen van 100% sumoll.
Durona is de naam van het gebied op het landgoed van l’Avella waar de sumoll-druiven groeien. De wijn is een blend van sumoll met garnacha. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd, waarna ze onder koude temperaturen in grote foeders een schilweking ondergaan. Tijdens de vergisting blijft de wijn nog 45 dagen in contact met de schilletjes, waardoor de wijn zijn diepe kleur en krachtige aroma’s krijgt. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan een deel nieuw.
De wijn heeft een complexe neus met wilde bosvruchten, bosaardbeitjes en zoete specerijen, aangevuld met subtiele minerale tonen. De smaak is uitnodigend en verleidelijk, met tonen van rijp donker fruit, mediterrane kruiden en delicate vanille- en houttonen. Door de wijn een paar uur van te voren te decanteren komen zijn delicate aroma’s nog beter tot zijn recht.