Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
De druiven voor de Redoma Branco Reserva groeien in 80 jaar oude, hoger gelegen wijngaarden met een leisteen bodem, op zo’n 500 tot 600 meter hoogte. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een lange, koelere rijpingsperiode, waardoor de aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen terwijl de druiven hun frisheid behouden. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en geperst. Het sap rust eerst 24 uur voordat het de fermentatie in gaat. De vergisting, gevolgd door een rijping van 10 maanden, verloopt in Franse barriques van 225 liter. Hierdoor ontwikkelt de wijn prachtige zachte, complexe tonen, zonder dat het hout overheerst. De Redoma Branco Reserva heeft het typische frisse, minerale karakter van een witte wijn uit de Douro. In de smaak is hij complex en boeiend, met aroma’s van sappig wit fruit, abrikoos en oranjebloesem. Vol en uitnodigend, terwijl de frisse citrustonen en het zilte, minerale karakter de wijn licht en elegant houden. Een wijn van wereldklasse, die zich de komende 10 jaar prachtig zal ontwikkelen.
In 1991 startte Dirk Niepoort een nieuw tijdperk met het maken van droge wijnen. De Redoma Tinto was de eerste droge wijn die hij maakte. Nu, ruim 25 jaar later, is deze wijn nog steeds één van de meest geliefde wijnen van het wijnhuis. De druiven groeien op de noordelijk gelegen hellingen van de Quinta de Nápoles en de Pinhão Vallei. Na de oogst worden de hele trossen met de voeten getreden in traditionele granieten lagares. Na de vergisting rijpt de wijn maar liefst 22 maanden in grote eikenhouten vaten. De Redoma Tinto heeft een mooie, helderrode kleur. In de geur veel vers rood fruit, mediterrane kruiden en een vleugje bloesem. De smaak is krachtig en rijp, met aroma’s van bosvruchten, zwarte pruimen en zonneroos, typisch voor een klassieke Douro wijn. Minerale tonen, pittige tannines en een hint van balsamico geven hem een serieus karakter. Een complexe wijn met een stevige en compacte structuur en een lange afdronk met delicate, frisse zuren. Deze wijn heeft een groot bewaarpotentieel en karakter!
De Robustus is een perfecte weerspiegeling van al het mooie van de Douro: krachtig, complex en met talloze lagen. De druiven komen van noordelijk gerichte hellingen in de oudste wijngaarden. De relatieve koelte in dit stukje wijngaard, samen met de bijzondere terroir en de oude wijnstokken geeft druiven met een hoge zuurgraad en stevige tannines: perfect voor wijnen met een groot rijpingspotentieel. De Robustus wordt op de traditionele manier gemaakt. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd, waarna ze gedurende een lange periode van 40 dagen inweken en vergisten in roestvrijstalen tanks. Daarna volgt een rijping van maar liefst 4 jaar op zeer grote (2000 liter) houten vaten. Dit maakt de tannines zachter, zonder uitgesproken houttonen aan de wijn toe te voegen.
De Robustus is dan ook, ondanks zijn intense, geconcentreerde karakter, een opvallend frisse wijn. De wijn is elegant en complex met zeer intense aroma’s van koffie en sigaren, en donkere en rode vruchten. De oude wijnranken, de verschillende inheemse druivenrassen en de leisteen bodem maken de wijn uniek en verfijnd. De afdronk is extreem lang, met zijdezachte tannines, mineraliteit en frisse zuren. Een wijn met potentie voor de toekomst. Nu al op dronk, mits vooraf een paar uur gedecanteerd.
De druiven voor de Ruby Port komen van oude wijngaarden in de Cima Corgo regio in de Douro Vallei. De wijn rijpt in grote houten vaten in de kelders in Vila Nova de Gaia. Fonkelend robijnrood in het glas met een zwoele, open geur van (kersen)fruit, kruiden en chocola. Levendige aroma’s van rijp zwart fruit en een mooie mineraliteit. Een complexe en tegelijkertijd een zeer ‘drinkbare’ port die heerlijk zacht en soepel is van smaak; wederom volop fruit (kersen in het bijzonder), vurig en sappig, met een fijn bittertje en zachte tannines. Een jeugdige en toegankelijke port!
De Niepoort Ruby Dum is bedacht door de Portugese kunstenares Regina Pessoa, en is samen met de ‘Rabbit Dry White’ en de ‘Tawny Dee’ geïnspireerd door karakters uit Alice in Wonderland. De Ruby Dum vormt samen met de Tawny Dee een identieke tweeling, die beiden volledig van karakter verschillen. Ze zijn gemaakt van dezelfde druivenrassen uit dezelfde oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. De Ruby Dum rijpt 3 jaar lang op grote eikenhouten vaten, waardoor het hout nauwelijks invloed heeft op de smaak en hij zijn jonge, fruitige karakter behoudt. Deze donkerrode port heeft levendige aroma’s van vers zwart fruit, aangevuld met tonen van donkere chocolade en een verfijnde mineraliteit. Fruitig, geconcentreerd en elegant, en daardoor zeer toegankelijk.
Na diverse projecten met verschillende partners in de Alentejo besloot Dirk Niepoort letterlijk het heft in eigen handen te nemen en het bijzondere gebied rondom Portalegre in de Alto Alentejo zelf te gaan ontdekken. Sempar betekent letterlijk ‘ongeëvenaard’, “uniek”, “onvergelijkbaar’, een naam die de filosofie van Niepoort perfect weergeeft: het maken van ongecompliceerde wijnen, die de wijngaarden waar ze vandaan komen maximaal weergeven. Dirk Niepoort heeft grote bewondering voor het gebied rondom Portalegre. De combinatie van de graniet en leisteen bodems met de hoogte van de Serra de S. Mamede zorgen voor elegante, harmonieuze wijnen met een mooie frisheid.
De Sempar Branco is een levendige, frisse zomerwijn. In de neus puur en knisperend met aroma’s van kruiden en bloesem, met een smaak van citrusfruit en steenfruit. Mooie zuren en een verfrissende afdronk. Heerlijk bij gegrilde vis of sushi.
Licht en helder van kleur, deze wijn is ongecompliceerd en fris in de neus, met een combinatie van tonen van aromatische kruiden en verse aardbeien. De aangenaam ronde smaak toont elegantie en mooie zuurgraad. Echt een lekkere wijn of het nu voor de borrel of voor bij de barbecue is.
De druiven voor deze wijn komen van druivenstokken met een van nature lage opbrengst, waardoor de druiven extra aromaconcentratie hebben. Na het vergisten en versterken van de wijn rijpt hij minimaal 3,5 jaar in eikenhouten vaten, waar hij zijn verfijnde, evenwichtige karakter ontwikkelt. De Tawny Port is steenrood van kleur met tawny accenten. De wijn heeft een delicaat, nootachtig aroma met gedroogde vruchten en karamel. Jong en fruitig van karakter, met zoete, zachte tannines en een lange afdronk. Een port met pit!
Zwoele, volle, maar ook elegante portstijl. Verfijnd door zijn zeer doorrijpte, notige karakter, frisse, levendige zuren en een serieuze concentratie. In de smaak tonen van cacao, vijgen, dadels, een hint van koffie en kruidigheid. De afdronk is fijn en zwoel! Een Tawny Port met een leeftijdsindicatie zoals deze ’20 years old’ betekent dat het gaat om een blend van portwijnen van gemiddeld 20 jaar oud. Deze rijpten in Porto’s Vila Nova de Gaia in oude eikenhouten vaten van 550 liter. Een gerijpte Tawny als deze wordt gekenmerkt door complexe aroma’s, frisheid, een aromatische, krachtige neus en een verfijnde smaak.
De Niepoort Tawny Dee is bedacht door de Portugese kunstenares Regina Pessoa, en is samen met de ‘Rabbit Dry White’ en de ‘Ruby Dum’ geïnspireerd door karakters uit Alice in Wonderland. De Tawny Dee vormt samen met de Ruby Dum een identieke tweeling, die beiden volledig van karakter verschillen. Ze zijn gemaakt van dezelfde druivenrassen uit dezelfde oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. De Tawny Dee rijpt minstens 3,5 jaar lang op kleine eikenhouten vaten, waar hij zijn complexe, verfijnde karakter ontwikkelt. De wijn is prachtig steenrood van kleur en heeft delicate, nootachtig aroma’s met hints van gedroogde vruchten. Bijzonder zacht van smaak, met een lange afdronk met tonen van rozijntjes.
Een full bodied port, vernieuwend geproduceerd, met zeer geconcentreerde tannines en een fijn aroma van donkere pruimen, bramen en een vleugje chocolade. In de mond een goede frisheid en ook hier komen de donkere vruchten terug.
De Tiara is een elegante, complexe wijn met een opvallende frisheid. Door de hoge ligging van de wijngaarden (600 meter) zijn de nachten koel, waardoor de druiven hun zuren behouden. De druiven worden half september geoogst, waarna ze gekoeld naar de kelders worden vervoerd. Ook de vergisting verloopt onder lage temperaturen (8-13°C) in grote oude houten vaten. De lage temperatuur zorgt voor een zeer lange vergisting van soms wel een jaar, waardoor de wijn zacht en complex wordt. De Tiara heeft een uitzonderlijk mooie balans, met tonen van wit fruit, verse kruiden en een subtiele mineraliteit. Delicaat en licht van karakter, met frisse, levendige zuren en een lange, minerale afdronk. Nu al mooi als verfrissend aperitief, maar hij zal zich de komende jaren nog verder ontwikkelen.
De wijn is elegant, levendig en delicaat met aroma’s van bosvruchten en wat vegetale tonen. In de smaak is de wijn licht en verfijnd met de delicate tonen van rood fruit, zachte tannines en levendige zuren. Een verfrissing vergeleken bij zijn rustieke soortgenoten! Licht gekoeld het lekkerst.
In de Vertente komt alles op een perfecte manier samen: de voor Douro-wijnen zo kenmerkende aromaconcentratie en tonen van vers, fris fruit, gecombineerd met de prachtige elegantie die je in alle wijnen van Niepoort terug vindt. De druiven komen deels van de oude wijnranken in de Pinhão-vallei, en deels van de jonge stokken in de Tedo-vallei. Voor deze wijn worden in de wijngaarden alleen de beste druiven geselecteerd, gevolgd door een tweede zorgvuldige selectie in de kelder. De vergisting verloopt in RVS vaten, waarna de wijn maar liefst 22 maanden in Franse barriques rijpt. De wijn is intens in kleur, geur en smaak. Dieprood van kleur, met geconcentreerde aroma’s van verse bosvruchten, donkere chocolade en frisse zuren. De lange houtrijping maakt de stevige tannines zachter, en geeft de wijn spannende rokerige en kruidige tonen. Een krachtige wijn, die nu al een mooie balans laat zien tussen kracht en verfijning, maar zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen.
Deze strogele wijn is sober en fris, maar tegelijkertijd complex en aromatisch met tonen van citrus. De smaak van de wijn is jong en strak, maar bevat ook zuren. Een levendige wijn met een droge, elegante afdronk.