Vinho Verde

Klik voor filter Toont alle 6 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Bekijk als
Pagina
1
/ 1
  • Areal – Colheita Selecionada

     11,95

    Dit is een Vinho Verde zoals een Vinho Verde hoort te zijn! Na de oogst worden de druiven met zorg ontsteeld en geperst, waarna het sap van ieder druivenras afzonderlijk vergist. Door de vergisting op koele temperatuur te laten verlopen behoudt de wijn zijn frisheid en fruit. Heerlijk geurig met veel appel en peer maar ook citrus tonen. In smaak sprankelend, fruitig en een heel licht aangenaam tinteltje. Met slechts 11,5% is dit een heerlijke dorstlesser en perfect als zomers aperitief.

  • Aphros – Loureiro 2020

     17,95

    Na een korte schilweking worden de druiven geperst. Na de vergisting blijft de wijn nog 2 maanden in contact met de lies (dode gistcellen). Hierdoor krijgt de wijn meer complexiteit, en wordt hij ronder van smaak. De heldere, lichtgele wijn heeft aroma’s van vers fruit en bloesem met wat tonen van citroen- en sinaasappelschilletjes. In de smaak is hij rond en zacht, met levendige zuren en een mooie mineraliteit.

  • Niepoort – NatCool Drink Me Branco (1 liter)

     16,95

    De druiven van deze funky wijn komen uit Vinho Verde, een gebied dat grenst aan de Douro en dat bekend staat om z’n licht sprankelende, frisse wijnen met laag alcoholgehalte. De NatCool Drink Me Branco is, typisch voor deze streek. licht en sprankelend, maar is tegelijkertijd bijzonder. Het is namelijk een zogenaamde PetNat, oftewel Pétillant Naturel. Dit is een licht mousserende wijn die een eerste vergisting ondergaat en dan met een klein beetje restsuiker en wat gistrestanten wordt gebotteld, waarna de wijn een tweede vergisting ondergaat in de fles. Daar komen de bubbels vandaan. Anders dan bij bijvoorbeeld Champagne vindt er bij PetNat geen dégorgement plaats: je drinkt de wijn direct zoals hij in eerste instantie de fles in ging.

    Door de tweede vergisting op fles krijgt de wijn extra structuur en complexiteit. In de geur is ‘ie verleidelijk, kruidig, met veel citrus en in de smaak vind je vers fruit, toast en amandelen. De zuren geven een prachtige balans aan dit speelse aperitief.

    Door het beetje restsuiker en de gistcellen die mee de fles ingaan krijgt de wijn een troebel uiterlijk. Dit is volkomen natuurlijk, maar daardoor is het wel zo handig om voor het openen de fles voorzichtig op z’n zijkant te rollen zodat alle componenten goed integreren.

  • Aphros – Vinhão 2019

     18,95

    De druiven worden zorgvuldig geoogst, waarna ze worden overgedaan in granieten tanks om de vergisting met de schilletjes en de pitjes te ondergaan. Na de vergisting worden de druiven met de voeten geperst. De jonge wijn rijpt in inox-vaten, en blijft langere tijd in contact met de ‘lies’ (dode gistcellen) om de wijn ronder te maken en meer complexiteit te geven. Het resultaat is een donkere paarsrode wijn met aroma’s van rood fruit, zure kersen en cassis, aangevuld met wat kruidigheid en menthol. De wijn is krachtig en vol van smaak met rood en donker fruit, ronde tannines en frisse zuren. Een perfecte begeleider van een mooie maaltijd.

  • Niepoort Dócil – Loureiro Vinho Verde

     13,50

    De Dócil Loureiro wordt volledig gemaakt van Loureiro-druiven, die van oorsprong uit de Lima-vallei komt. Met deze wijn wil Niepoort een perfecte afspiegeling geven van de bijzondere terroir van het gebied en van de karaktereigenschappen van de druif.  Door de gematigde temperatuur en de koele nachten kunnen de druiven langzaam rijpen, zonder daarbij hun kenmerkende frisheid te verliezen. De oogst vindt relatief vroeg plaats, waarna het sap op lage temperaturen vergist. De Docíl Loureiro is een vederlichte, elegante en levendige witte wijn met aroma’s van bloemen, citrusfruit en steranijs. De wijn is heerlijk verfrissend en aromatisch van smaak, met een goede balans en een lange, minerale afdronk.

  • Areal – Loureiro/Alvarinho

     10,95

    De druiven worden met de hand geoogst en na binnenkomst in de kelder meteen geperst. De vergisting verloopt op koude temperatuur in roestvrijstalen vaten om zo de frisheid en het fruit zoveel mogelijk te behouden. De wijn is helder licht goudgeel van kleur met groene nuances. In de neus delicate aroma’s van citrusfruit en verse groene kruiden, zoals munt. Zacht en complex van smaak, met groene kruiden, citrusfruit en een minerale afdronk.

Collectie: Vinho Verde