Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Swartland
Kloof Street staat garant voor frisse, goed gebalanceerde en soepel drinkbare wijn. De druiven voor de chenin blanc komen van enkele wijngaarden rondom Riebeek Kasteel. De chenin is typerend voor Swartlands wit: deze druif komt hier uitstekend tot zijn recht. Een geur van citrusfruit, perzik en groene appels, met een mineralig-frisse smaak van appel en peer – heel sappig.
Net als zijn witte broertje is Swartland Red van Kloof Street goed uitgebalanceerd, fris en soepel drinkbaar. Typisch mediterrane blend van syrah met enkele andere Rhônedruiven geoogst van verschillende bodems in dit deel van Swartland.
Aroma’s van viooltjes, specerijen en paars fruit. Door duidelijke maar vriendelijke tannines en een frisse lange afdronk past deze wijn prima aan tafel. Op zijn best op 16 to 18 °C.
Chenin blanc doet het al heel lang goed in Swartland en vormt dan ook de basis van Old Vines. Er worden kleine hoeveelheden mediterrane witte druiven als grenache, clairette, viognier en semillon gris toegevoegd voor de juiste balans en complexiteit. Deze wijn geeft smaak aan de schistbodems van Kasteelberg, het graniet van de Paardeberg en de ijzerhoudende heuvels ten westen van Malmesbury.
De wijn komt 11 maanden op krachten in Franse eiken vaten, 20% nieuw, om daarna te worden gebotteld.
Aroma’s van rijp groen citrusfruit en kersttijdspecerijen. Noten van rijpe peer, amandel en perzik, met een klein tikje kruidnagel.
Syrah (of shiraz) is de meest gebruikte druif van Mullineux. Bekend van meer esoterische wijnen uit het noordelijk Rhônegebied, heeft deze druif bewezen zich uitstekend te handhaven in Swartland en daar uiting te geven aan de verweerde leisteen en granietbodems. Syrah heeft 11 maanden gerijpt op eikenhouten Franse vaten. Ongefilterd gebotteld.
Deze Syrah heeft noten van kruidige citrusrasp, geraffineerd zwart fruit, viooltje en lelie. Elegant met zijdezachte textuur, in balans met een frisse natuurlijke zuurgraad. Soepele tannines in de afdronk. Op zijn best zo’n 3-5 jaar na botteling.