Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Calchaqui Valley, Salta
Een volle, fruitige Cabernet Sauvignon. Na de vergisting rijpt een deel van de wijn gedurende 6 tot 8 maanden op Frans en Amerikaans eikenhout. Dat maakt de tannines zijdezacht en geeft de wijn verleidelijke vanilletonen. In de neus aroma’s van rijp rood fruit, cassis, koffie, zwarte peper en vanille. De wijn is mooi gestructureerd van smaak, met ronde tannines en een harmonieuze en elegante, frisse afdronk.
De Amalaya Tinto wordt grotendeels gemaakt van Malbec, aangevuld met andere blauwe druivenrassen. Na de vergisting worden de wijnen van verschillende druivenrassen geblend. Een klein deel van de wijn (25%) rijpt op vaten van Frans eikenhout. Hierdoor wordt de wijn zachter en ronder, zonder zijn fruitige karakter te verliezen. De helderrode wijn heeft uitnodigende aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen en ander rood fruit en een vleugje peper en specerijen. Vol en harmonieus van smaak, met tonen van rijp rood fruit, specerijen en hints van vanille. De afdronk is lang en verfijnd met fluweelzachte tannines.
Volle geuren van bessen, kersen, verfijnde kruiden, eikenhout en vanille. Stevige en volle smaken van zwart fruit, tonen van kruiden, peper en vanille en pure chocolade en pruimen.