Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Weissburgunder
Een goed voorbeeld van wat de Pinot-druiven in dit wijngebied kunnen doen. Dat is het idee achter deze mooie blend van weißer burgunder met chardonnay. De druiven groeien in de Eselspfad, Honigberg en Goldberg wijngaarden langs de Weth and Welz rivieren. Deze wijngaarden hebben één belangrijke overeenkomst: de bodem bestaat uit kalksteen, die de wijnen hun kenmerkende frisse, minerale karakter geeft. De druivenstokken zijn 15-22 jaar oud.
Na de oogst worden de chardonnay-druiven deels met hele trossen geperst; de weißer burgunder-druiven ondergaan een korte schilweking. Het sap wordt overgedaan in grote en kleine gebruikte vaten, waar het een spontane vergisting ondergaat.
De wijn heeft subtiele aroma’s van peer, reine claude pruimen, citroenschil en amandel, aaangevuld met romige tonen van boter, toast en vanille. Zacht en rond van smaak, met tonen van rijpe peer en frisse citrustonen. Vol en elegant van smaak, met een prachtige balans tussen fruit, hout en zuren.
De wijn heeft een heldere, lichtgele kleur en opent met verfijnde aroma’s van honingmeloen, rijpe peer en abrikoos. Na enige tijd in het glas komen subtiele tonen van noten en brioche naar voren. Het frisse, romige mondgevoel wordt ondersteund door smaken van geel fruit en een zachte hint van noten in de afdronk. Deze harmonieuze en toegankelijke Weißburgunder zal de komende jaren mooi verder rijpen.
De Weißburgunder Réserve is een droge witte wijn die de elegantie van de Weißburgunder-druif prachtig weerspiegelt. Intense fruitaroma’s worden gecombineerd met een verfijnde mineraliteit. De wijn heeft een volle structuur, een zachte romigheid en subtiele houttonen, wat leidt tot een krachtige en lange afdronk. De wijn combineert uitstekend bij gebakken of gegrilde vis, kip in romige saus of zachte kazen. Ook heerlijk bij een risotto met paddenstoelen en Parmezaanse kaas.
Een zeer aromatische zoete wijn met aroma’s van appelpuree, rijpe ananas, sinaasappelschil en mango. Harmonieus en mooi in balans, met veel lengte en een rond mondgevoel. Deze wijn kan je heerlijk combineren met Aziatische gerechten met zoetzure saus, ganzenlever, of fruitige desserts zoals appeltaart of een tropische sorbet.