Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Trincadeiro
De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de druiven voorzichtig in kleine kistjes van max. 12 kg worden gelegd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De verschillende druivenrassen worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open bakken onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden op vaten van Frans eikenhout.
De intens donkerpaars gekleurde wijn heeft aroma’s van uitbundig rijp zwart fruit, aangevuld met uitgesproken tonen van specerijen zoals kruidnagel en kaneel en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn zwoel en rijk met veel dik, geconcentreerd zwart fruit, donkere chocola en kruiden. De afdronk is lang en geconcentreerd.
De rode Rapariga da Quinta is een mooie volle, rijpe wijn. De houtopvoeding geeft hem een verleidelijk vleugje vanille, wat gebrande koffie en chocolade. Aroma’s van zwarte bessen, de zachte tannines en de juiste zuurgraad maken het tot een wijn die nu al op dronk is, maar ook prima nog 5 jaar mee kan.