Winkelwagen (1) Sluiten
  • Niepoort 10 years Tawny

    Aantal: 1  39,95

Subtotaal:  39,95

Nog  35,05 om gratis te verzenden

Bekijk winkelwagenAfrekenen

Winkelwagen (1) Sluiten
  • Niepoort 10 years Tawny

    Aantal: 1  39,95

Subtotaal:  39,95

Nog  35,05 om gratis te verzenden

Bekijk winkelwagenAfrekenen

Sousão

Klik voor filter Toont alle 8 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
1
/ 1
  • Niepoort The Senior Tawny

     19,95

    De Senior Tawny is een traditioneel gemaakte port in een nieuw jasje. De druiven komen van oude wijngaarden in de Cima Corgo regio. Na de oogst worden de druiven met de voeten getreden in traditionele lagares. Een deel van de Senior Tawny rijpt maar liefst 7 jaar in kleine eikenhouten vaten, waar subtiel contact met zuurstof zorgt voor een langzame oxidatie van de wijn. Door toevoeging van jongere port ontstaat een prachtige balans tussen rijpe, oxidatieve tonen, frisheid en complexiteit. In de neus intense aroma’s van gedroogd fruit en tonen van karamel en gebrande noten. De smaak is rijk, met oxidatieve tonen en aroma’s van gedroogde vijgen, rozijntjes en krenten. Een complexe, warme port met een lange, verfijnde afdronk.

     

  • Niepoort 10 years Tawny

     39,95

    De 10 years old Tawny wordt gemaakt van een blend van verschillende ports, die ieder afzonderlijk een rijping op kleine eikenhouten vaten ondergaan voordat ze worden samengevoegd. Dit gebeurt door Niepoort’s meesterblender José Nogueira, waarbij samenvoeging van de verschillende jaargangen een tawny port oplevert met een gemiddelde ouderdom van rond de 10 jaar. In de blend kunnen dus ports zijn gebruikt die vele jaren ouder, maar ook veel jonger zijn. Bij Niepoort is de gemiddelde leeftijd van de wijnen voor een 10 years old Tawny ongeveer 14 jaar.

    De wijn is prachtig licht steenrood van kleur, met bruine accenten. In smaak en geur complex, met aroma’s van sinaasappel- en mandarijnenschilletjes en tonen van toffee, caramel en honing. Vol en dik van structuur, boordevol zoet fruit en een eindeloze, zijdezachte afdronk. Mooi bij zoete desserts zoals Engadiner Nusstorte, maar ook bij zachte kazen als Emmentaler, Gruyere en gerookte goudse kaas. Niet te versmaden met een Tête de Moine kaas. Ook heerlijk bij crème caramel of crème brulee van ganzenlever.

  • Niepoort – Tawny 20 years

     75,00

    Zwoele, volle, maar ook elegante portstijl. Verfijnd door zijn zeer doorrijpte, notige karakter, frisse, levendige zuren en een serieuze concentratie. In de smaak tonen van cacao, vijgen, dadels, een hint van koffie en kruidigheid. De afdronk is fijn en zwoel! Een Tawny Port met een leeftijdsindicatie zoals deze ’20 years old’ betekent dat het gaat om een blend van portwijnen van gemiddeld 20 jaar oud. Deze rijpten in Porto’s Vila Nova de Gaia in oude eikenhouten vaten van 550 liter. Een gerijpte Tawny als deze wordt gekenmerkt door complexe aroma’s, frisheid, een aromatische, krachtige neus en een verfijnde smaak.

  • Niepoort Colheita 2009

     45,00

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

  • Niepoort Colheita 2008

     48,50

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

  • Niepoort Colheita 2007

     55,00

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

  • Niepoort Colheita 2004

     60,00

    De Colheita port is één van de specialiteiten van Niepoort. Het is een bijzondere Tawny port, gemaakt op basis van één enkele specifieke jaargang. De wijn rijpt jarenlang op grote houten vaten van 550l (foeders) en wordt gebotteld op het moment dat hij klaar is om gedronken te worden. Voor een Colheita port staat een rijping van minimaal 7 jaar, maar bij Niepoort rijpt hij minimaal 10 jaar in de foeders, waardoor hij extra zacht en complex wordt. Waar bij een ’gewone’ tawny wordt gestreefd naar een product van gelijkmatige kwaliteit, verschilt een colheita ieder jaar van karakter. Daarnaast is de Colheita veel complexer dan een reguliere Tawny port.

  • Niepoort Bioma Crusted 2014

     45,95

    Niepoort maakt deze geweldige, ongefilterde Ruby port met trots van Vintageport waardige druiven. De Crusted heeft het karakter van een Ruby port. Hij heeft een intense, donkerrode kleur. Een enorme concentratie aan kersenfruit, pure cacao en kruidigheid spatten het glas uit. De neus is complex met aroma’s van donkere pruimen, kersen en een vleugje mint. De krachtige smaak wordt gevolgd door fluwelen tannines. Decanteren is ons advies, maar gooi het depot niet weg: “peper” je steak ermee in en blijf genieten!

Collectie: Sousão