Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Je zocht naar > Pagina 3
Deze lichtroze rosé wordt gemaakt volgens de methode saignée: door het gewicht van de druiven loopt het sap zonder persen uit de druiven, waarna het kan worden afgetapt. De rosé is fruitig en fris van smaak met aroma’s van klein rood fruit, perziken en een vleugje grapefruit. Fruit, frisheid en zachte ronde tonen zijn perfect met elkaar in balans. Heerlijk op een zonnige zomerdag!
Na diverse projecten met verschillende partners in de Alentejo besloot Dirk Niepoort letterlijk het heft in eigen handen te nemen en het bijzondere gebied rondom Portalegre in de Alto Alentejo zelf te gaan ontdekken. Sempar betekent letterlijk ‘ongeëvenaard’, “uniek”, “onvergelijkbaar’, een naam die de filosofie van Niepoort perfect weergeeft: het maken van ongecompliceerde wijnen, die de wijngaarden waar ze vandaan komen maximaal weergeven. Dirk Niepoort heeft grote bewondering voor het gebied rondom Portalegre. De combinatie van de graniet en leisteen bodems met de hoogte van de Serra de S. Mamede zorgen voor elegante, harmonieuze wijnen met een mooie frisheid.
De Sempar Branco is een levendige, frisse zomerwijn. In de neus puur en knisperend met aroma’s van kruiden en bloesem, met een smaak van citrusfruit en steenfruit. Mooie zuren en een verfrissende afdronk. Heerlijk bij gegrilde vis of sushi.
De druiven worden vroeg in het seizoen geoogst tijdens de koele ochtenduren. Na de oogst worden de druiven licht gekneusd en wordt het sap overgedaan in roestvrijstalen tanks, waar het vergist onder gecontroleerde temperaturen. Een schilcontact van 2 weken en regelmatige pump-overs zorgen voor een enorme kleur- en aroma-extractie. Na de malolactische vergisting worden de beide wijnen overgedaan in 2- en 3 jaar oude vaten van Frans eikenhout, waar de wijn 12-14 maanden verder rijpt en de tannines zacht en rond worden. Pas na de rijping worden beide wijnen geblend.
De Petite Classique is een moderne Nieuwe Wereld-wijn. Kracht, elegantie en frisheid zijn perfect met elkaar in balans. Aroma’s van rijp rood en donker fruit, amandelen en tonen van chocolade en munt worden omhuld door fluweelzachte tannines. Een wijn met een volfruitig, toegankelijk karakter. In de zomer licht gekoeld op z’n best.
Deze wijn is een blend van chardonnay en viognier. De druiven groeien in zonovergoten Zuid-Franse wijngaarden, maar profiteren van de verkoelende zeewind waardoor ze hun frisheid behouden. De druiven worden met de hand geoogst. Na de vergisting rijpt de wijn 12 maanden op vaten van Frans eikenhout, waardoor hij zachte, ronde tonen ontwikkelt. In de smaak sappig tropisch fruit, abrikozen, vanille en gebrande noten. Vol en romig van karakter met een lange, elegante afdronk.
Wat een krachtpatser van een Pinot Noir! Op een plot van 3 hectare groeien de druiven op een ondergrond van kalksteen. De stokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en mogen daarom officieel “vieilles vignes” worden genoemd. In de neus aroma’s van kersen, specerijen, viooltjes en een hint van natte steen. Ook in de smaak is deze wijn complex en geconcentreerd, met fijne tannine, een lichte houttoets en een lange afdronk.
Deze loepzuivere Chardonnay kan makkelijk concurreren met een mooie Bourgogne. Het sap vergist op roestvrijstaal en de vergisting is volledig in handen van wilde gisten. Daarna rijpt de wijn 6 maanden op eikenhouten vaten, waarvan 30% nieuw.
In de neus herken je al de kalkrijke bodem van Franche-Comté, met een lichtrokerige, minerale ondertoon. Daarnaast sappig steenfruit en acaciabloesem. Ook in de smaak proef je veel mineraliteit in combinatie met citrus (grapefruit). De wijn heeft een mooie balans, veel lengte en veel concentratie.
De kracht van een goede Moscatel zit hem in de balans tussen zoet en zuur. De druiven voor de Niepoort Moscatel worden dan ook geplukt net voordat ze volledig rijp zijn. Hierdoor hebben ze nog voldoende frisse zuren. De vergisting van de hele trossen verloopt in traditionele lagares. Hierna gaat het grootste deel van de wijn in oude houten vaten (Portugese ‘pipes’), een klein deel rijpt op nieuw Frans eikenhout. De wijn is fris, levendig en aromatisch met tonen van sinaasappelschillen, typerend voor de muskaatdruif. Versterkt met brandewijn en gerijpt in eikenhouten vaten heeft de wijn een mooie body en structuur, maar ook een heerlijk licht en fris karakter vanwege de hoge zuurgraad.
De druiven van deze elegante Chardonnay komen van stokken met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Na de alcoholische fermentatie ondergaat deze wijn nog een malolactische omzetting, waarbij de scherpere appelzuren worden omgezet in mildere melkzuren. De smaak van de wijn krijgt daardoor een ronder, soepeler karakter, terwijl de frisse fruitaroma’s goed behouden blijven.
Na een rijping van 6 tot 12 maanden in roestvrijstalen tanks is deze wijn klaar om gedronken te worden. Groengele schakeringen die zo typisch zijn voor deze streek, met in de neus rijke aroma’s van groen fruit, bloemen en een beetje muskus. In de smaak van de wijn proef je de kalkrijke bodem, met veel mineraliteit, ziltigheid en uitstekende zuren. Een klassieke, elegante wijn, gemaakt om jong gedronken te worden.