Droog

Klik voor filter Toont 28 - 36 of 102 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
4
/ 12
  • Weingut Knewitz – Grüner Silvaner 2021

     16,95

    Een lichtvoetige wijn met duidelijk mineraliteit door zijn aanplant op leisteen. Elegant in geur met duidelijk wit fruit en groene tonen (asperge). Zeer geschikt als aperitief.

  • Amalaya – Tinto 2021

     13,50

    De Amalaya Tinto wordt grotendeels gemaakt van Malbec, aangevuld met andere blauwe druivenrassen. Na de vergisting worden de wijnen van verschillende druivenrassen geblend. Een klein deel van de wijn (25%) rijpt op vaten van Frans eikenhout. Hierdoor wordt de wijn zachter en ronder, zonder zijn fruitige karakter te verliezen. De helderrode wijn heeft uitnodigende aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen en ander rood fruit en een vleugje peper en specerijen. Vol en harmonieus van smaak, met tonen van rijp rood fruit, specerijen en hints van vanille. De afdronk is lang en verfijnd met fluweelzachte tannines.

  • Niepoort – Redoma Branco 2022

     23,95

    De Redoma Branco heeft het typische frisse, minerale karakter van een witte wijn uit de Douro. De druiven groeien in de hoger gelegen wijngaarden met een leisteen bodem, op zo’n 500 tot 600 meter hoogte. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een lange, koelere rijpingsperiode, waardoor de aroma’s zich volledig kunnen ontwikkelen terwijl de druiven hun frisheid behouden. Een wijn met complexe, intense aroma’s van citrus, abrikozen, oranjebloesem en een vleugje gedroogd fruit. De vergisting verloopt in eikenhouten vaten, waarna de wijn gedurende 9 maanden nog verder rijpt op zijn lies. De zachte, kruidige tonen van het hout zijn in perfecte harmonie met de frisse zuren en de minerale, zilte aroma’s van de wijn. De wijn zal zich de komende 10 jaar prachtig ontwikkelen.

  • Weingut Knewitz – Weisser Burgunder

     18,95

    De lichtgele wijn heeft subtiele aroma’s van honingmeloen, rijpe peer en abrikoos, die na verloop van tijd worden aangevuld met delicate tonen van noten en brioche. De wijn heeft een aangenaam fris, romig karakter met tonen van geel fruit en wat noten in de afdronk. Deze Weisser Burgunder is een vriendelijke, harmonieuze wijn die zich de komende jaren nog verder zal ontwikkelen.

  • Domaine Gastou – Petit Roques 2020

     9,95

    De druiven groeien in de wijngaarden rondom het plaatsje Cesseras, waar het wijnhuis is gevestigd. Het warme klimaat en de gunstige ligging ten opzichte van de zon zorgen ervoor dat de druiven maximaal kunnen rijpen. De bodem bestaat uit klei en zandsteen en is rijk aan kalk. Dit zorgt voor een mooie frisheid in de wijn.

    Een heerlijk sappige blend van twee Mediterrane druivenrassen. De druiven worden zacht geperst, waarna de twee rassen afzonderlijk van elkaar vergisten. De neus is expressief met aroma’s van peren, citroen en amandelbloesem, aangevuld meet opwekkende tonen van anijs en bijenwas en vuursteen. Vol van smaak met frisse zuren en sappige tonen van abrikoos en citrus. Een wijn met de Franse zon in zich!

  • Niepoort – NatCool Drink Me Branco (1 liter)

     16,95

    De druiven van deze funky wijn komen uit Vinho Verde, een gebied dat grenst aan de Douro en dat bekend staat om z’n licht sprankelende, frisse wijnen met laag alcoholgehalte. De NatCool Drink Me Branco is, typisch voor deze streek. licht en sprankelend, maar is tegelijkertijd bijzonder. Het is namelijk een zogenaamde PetNat, oftewel Pétillant Naturel. Dit is een licht mousserende wijn die een eerste vergisting ondergaat en dan met een klein beetje restsuiker en wat gistrestanten wordt gebotteld, waarna de wijn een tweede vergisting ondergaat in de fles. Daar komen de bubbels vandaan. Anders dan bij bijvoorbeeld Champagne vindt er bij PetNat geen dégorgement plaats: je drinkt de wijn direct zoals hij in eerste instantie de fles in ging.

    Door de tweede vergisting op fles krijgt de wijn extra structuur en complexiteit. In de geur is ‘ie verleidelijk, kruidig, met veel citrus en in de smaak vind je vers fruit, toast en amandelen. De zuren geven een prachtige balans aan dit speelse aperitief.

    Door het beetje restsuiker en de gistcellen die mee de fles ingaan krijgt de wijn een troebel uiterlijk. Dit is volkomen natuurlijk, maar daardoor is het wel zo handig om voor het openen de fles voorzichtig op z’n zijkant te rollen zodat alle componenten goed integreren.

  • Guerrieri Rizzardi – Soave Classico

     11,95

    Intenser, frisser, verfijnder en complexer dan de doorsnee soave’s . Heerlijk veel wit fruit (rijpe peer)  gecombineerd met de geur van citrus en veldbloemen. Genoeg zuren voor lekker wat spanning.

  • Castillo de Perelada – Blanc Pescador

     8,95

    De Blanc Pescador is één van de wijnen die Perelada maakt als hommage aan de zee. De druiven groeien in wijngaarden dicht langs de kust. Ze profiteren van de verkoelende zeewind die ervoor zorgt dat ze hun frisse zuren behouden en altijd een vleugje ziltigheid in zich hebben.

    Na de eerste vergisting start een spontane tweede vergisting, die de wijn een heerlijk, sprankelend karakter geeft. De Blanc Pescador is aromatisch maar delicaat, met rijp sappig fruit, citrus en mooie minerale zilte tonen. Intens van smaak, maar door zijn levendige zuren en zijn lichte mousse ook heerlijk lichtvoetig van karakter.

  • Weingut Knewitz Weth & Welz 2021

     23,50

    Een goed voorbeeld van wat de Pinot-druiven in dit wijngebied kunnen doen. Dat is het idee achter deze mooie blend van weißer burgunder met chardonnay. De druiven groeien in de Eselspfad, Honigberg en Goldberg wijngaarden langs de Weth and Welz rivieren. Deze wijngaarden hebben één belangrijke overeenkomst: de bodem bestaat uit kalksteen, die de wijnen hun kenmerkende frisse, minerale karakter geeft. De druivenstokken zijn 15-22 jaar oud.

    Na de oogst worden de chardonnay-druiven deels met hele trossen geperst; de weißer burgunder-druiven ondergaan een korte schilweking. Het sap wordt overgedaan in grote en kleine gebruikte vaten, waar het een spontane vergisting ondergaat.

    De wijn heeft subtiele aroma’s van peer, reine claude pruimen, citroenschil en amandel, aaangevuld met romige tonen van boter, toast en vanille. Zacht en rond van smaak, met tonen van rijpe peer en frisse citrustonen. Vol en elegant van smaak, met een prachtige balans tussen fruit, hout en zuren.

Collectie: Droog