Winkelwagen (1) Sluiten
  • Niepoort 10 years Tawny

    Aantal: 1  39,95

Subtotaal:  39,95

Nog  35,05 om gratis te verzenden

Bekijk winkelwagenAfrekenen

Winkelwagen (1) Sluiten
  • Niepoort 10 years Tawny

    Aantal: 1  39,95

Subtotaal:  39,95

Nog  35,05 om gratis te verzenden

Bekijk winkelwagenAfrekenen

Portugal

Klik voor filter Toont 73 - 81 of 81 resultaten
Wijntype
Prijs
Wijnland
Zoetheid
Regio
Wijnhuis
Druivenras
Druivenras
Versterkt
Bekijk als
Pagina
9
/ 9
  • Niepoort 30 years Tawny

     150,00

    De 30 years old Tawny wordt gemaakt van een blend van verschillende ports. Na een rijping van een jaar op grote houten vaten ondergaat iedere wijn afzonderlijk een lange rijping op kleine eikenhouten vaten. Daarna worden de wijnen geblend door Niepoort’s meesterblender José Nogueira. Niepoort maakt ook 10 en 20 years old Tawny, maar het absolute summum op het gebied van tawny’s is de 30 years old. Net als bij de 20 years old wordt geput uit de beste reserves van het huis maar er wordt nog verder teruggegaan in de tijd, zodat de gemiddelde leeftijd van de gebruikte wijnen maar liefst dertig jaar bedraagt. Dat betekent dat er tawny van wel veertig of vijftig jaar oud aan wordt toegevoegd. Het resultaat is zeer complex, prachtig rijp en belegen, maar ook hier ontbreekt het fruit niet. Het genieten van deze port is een absolute belevenis.

  • Barbeito – 5 years Boal

     14,95

    De Boal wordt op Madeira ook wel Malvasia fina genoemd. Wijnen van deze druif zijn halfzoet van smaak en hebben een rijk en vol karakter. Voor deze Boal 5 year old rijpt de wijn gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De wijn heeft een mooie honing-strogele kleur en ruikt intens naar rozijntjes, chocola en melasse, met tonen van hazelnoten, walnoten en amandelen en geconfijte vruchten zoals vijg, dadel en pruim. In de smaak is de wijn vol en weelderig zoet, met complexe notige tonen en een vleugje rokerigheid. De afdronk is lang en elegant met een opwekkend fris zuurtje. Een zeer geliefde wijn door zijn balans en rijkdom.

  • Barbeito – 5 years Malvasia

     14,95

    De Malvasia wordt op Madeira ook wel ‘Malmsey’ genoemd. Wijnen van deze druif zijn zoet van smaak en hebben een rijp en intens karakter. De druiven komen uit wijngaarden in het noordoostelijke deel van het eiland, waar de vruchtbare bodem en het bijzondere microklimaat zorgen voor perfect rijpe druiven met een mooie frisheid. Voor deze Malvasia 5 year old rijpt de wijn gedurende 5 jaar volgens de Canteiro methode in eikenhouten vaten. De stabiele keldertemperatuur zorgt voor een uitzonderlijke balans tussen zoet en zuur. De goudkleurige wijn heeft warme aroma’s van geroosterde amandelen, honing en een lichte rokerigheid. In de smaak is de wijn zwoel en zoet, met tonen van gecaramelliseerde suiker en ronde, frisse zuren in de afdronk. Dik en weelderig van karakter, maar met een verfrissende elegantie.

  • Barbeito – 20 years Malvasia

     199,95
    Voor deze bijzondere wijn worden alleen de allermooiste en -beste Malvasia-wijnen uitgekozen met een gemiddelde rijping van 20 jaar op eikenhouten vaten. De wijnen worden zorgvuldig doorgeproefd voordat ze aan de blend worden toegevoegd.   Door oudere wijnen met jongere wijnen te blenden ontstaat een perfecte combinatie van ontwikkelde, rijke aroma’s met een jeugdige frisheid. De goudkleurige wijn begint ingetogen en verfijnd, maar ontwikkelt zich al snel tot een explosie van elegante aroma’s. De neus is kruidig, met aroma’s van hout, butterscotch, rozijnen, pruimen, gedroogde vijgen en geurige specerijen zoals kaneel en nootmuskaat. De wijn is zwoel en rijk van smaak met tonen van rozijnen en spicy snoepjes. Intens en vol van karakter, maar met een enorme verfijning en complexiteit. De afdronk is lang met verfrissende zuren en bitters van sinaasappelschilletjes.
  • Niepoort – Moscatel do Douro Fortificado

     23,50

    De kracht van een goede Moscatel zit hem in de balans tussen zoet en zuur. De druiven voor de Niepoort Moscatel worden dan ook geplukt net voordat ze volledig rijp zijn. Hierdoor hebben ze nog voldoende frisse zuren. De vergisting van de hele trossen verloopt in traditionele lagares. Hierna gaat het grootste deel van de wijn in oude houten vaten (Portugese ‘pipes’), een klein deel rijpt op nieuw Frans eikenhout. De wijn is fris, levendig en aromatisch met tonen van sinaasappelschillen, typerend voor de muskaatdruif. Versterkt met brandewijn en gerijpt in eikenhouten vaten  heeft de wijn een mooie body en structuur, maar ook een heerlijk licht en fris karakter vanwege de hoge zuurgraad.

  • Barbeito – Malvasia Colheita Single Cask 2004

     43,50

    Bij het doorproeven van de vaten stuit Ricardo soms op wijnen die zo mooi zijn, dat hij ze niet in een blend wil mengen met andere wijnen. Deze vaten worden gedurende 1 à 2 jaar gevolgd, en op het optimale rijpingsmoment gebotteld als ‘Single Cask’ wijn. De druiven zijn van één oogstjaar en zijn vaak afkomstig van één enkele wijngaard. De grote temperatuurverschillen tussen zomer en winter in de kelders zorgen voor een enorme aromaconcentratie en een prachtige balans tussen zoet en zuur.

    Deze Malvasia Colheita Single Cask heeft een mooie goudgele kleur met groene accenten. Zwoel en rijk van karakter, met geurige aroma’s van gedroogd fruit, rozijntjes, sinaasappelblad en hints van honing en pindakaas. In de smaak is de wijn vol, rond en zacht, met tonen van honing en mooie frisse zuren. Een rijpe, zoete wijn, met een verfrissende elegantie.

  • Susana Esteban – Vinhas Velhas 2016

     19,95
    De wijn heeft een intense, frisse smaak met tonen van citrus en wat steenfruit. Elegant en complex van karakter, met een opvallende mineraliteit en levendige zuren. De afdronk is lang en geconcentreerd met mooie, verfijnde zuren. Na de handmatige oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd in de kelder. De vergisting start in roestvrijstalen tanks, maar wordt na enige tijd overgedaan in 2e en 3e jaars Frans eikenhouten vaten. Na de vergisting rijpt de wijn nog 8 maanden in deze houten vaten, waardoor hij ronder en complexer wordt.  
  • Niepoort – Redoma Tinto 2020

     42,50

    In 1991 startte Dirk Niepoort een nieuw tijdperk met het maken van droge wijnen. De Redoma Tinto was de eerste droge wijn die hij maakte. Nu, ruim 25 jaar later, is deze wijn nog steeds één van de meest geliefde wijnen van het wijnhuis. De druiven groeien op de noordelijk gelegen hellingen van de Quinta de Nápoles en de Pinhão Vallei.  Na de oogst worden de hele trossen met de voeten getreden in traditionele granieten lagares. Na de vergisting rijpt de wijn maar liefst 22 maanden in grote eikenhouten vaten. De Redoma Tinto heeft een mooie, helderrode kleur. In de geur veel vers rood fruit, mediterrane kruiden en een vleugje bloesem. De smaak is krachtig en rijp, met aroma’s van bosvruchten, zwarte pruimen en zonneroos, typisch voor een klassieke Douro wijn. Minerale tonen, pittige tannines en een hint van balsamico geven hem een serieus karakter. Een complexe wijn met een stevige en compacte structuur en een lange afdronk met delicate, frisse zuren. Deze wijn heeft een groot bewaarpotentieel en karakter!

  • Herdade da Malhadinha – Antão Vaz 2021

     22,50

    Deze wijn wordt volledig gemaakt van de Antão Vaz, een druivenras dat goed bestand is tegen hitte en droogte en resistent is tegen de meeste plantenziektes. De Antão Vaz geeft grote trossen met relatief grote druiven die een zeer dikke schil hebben. Kenmerkend zijn de aroma’s van tropisch fruit en de goede balans tussen rijp fruit en frisse zuren.

    De druiven worden in de vroege ochtend handmatig geoogst en voorzichtig in kleine bakken van maximaal 12 kg gelegd. In de kelders worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De vergisting verloopt onder lage temperaturen. De wijn heeft een uitbundige geur van tropisch fruit, citrus en bloesem. Vol en zacht van smaak met prachtige balans met mooi geïntegreerde zuren, fruit en een lange, elegante afdronk.

Collectie: Portugal